Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Egypt-grensen ute av kontroll

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Onsdag sprengte Hamas-menn en mur langs grensen mellom Gaza og Egypt ved Rafah. Dermed er det enda lettere for palestinere å foreta ukontrollerte grensekrysninger, skriver Jerusalem Post. Palestinsk politi grep ikke inn, skriver Ha’aretz. Israel krever at Egypt og de palestinske myndighetene griper inn umiddelbart, men trafikken har foregått siden mandag morgen. Jerusalem Post rapporterer om tusenvis av ukontrollerte grensekrysninger. Tirsdag kom de første ubekreftede meldingene om at våpen og narkotika er tatt inn på Gaza-stripen over den åpne grensen. Tidligere har det vært utstrakt smugling av våpen gjennom tunneller i området. Forsvarsminister Shaul Mofaz har bedt USAs ambassadør Dan Kurtzer om å gripe inn i saken, opplyser kilder i Forsvarsdepartementet. Etter avtale med Israel har Egypt utplassert 750 nye grensevakter mot Gaza-stripen. Lederen for Knessets forsvars- og utenrikskomite, Yuval Steinitz (Likud), var imot å svekke demilitariseringen av Sinai på denne måten. "Nå gir Egypt oss en åpen grense for våpensmuglere til gjengjeld", sier en oppbrakt Steinitz. – Det er ufattelig at Egypt som en suveren stat ikke kontrollerer sine grenser, sier Amos Gilad som er rådgiver til forsvarsministeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart