Tilbyr Israel «ro for ro»

Ved hjelp av mellommenn skal Hamas ha sendt en invitasjon om å inngå en uformell forståelse med Israel, skriver Ze’ev Schiff i Ha’aretz. Hamas lover å avstå fra angrep mot Israel, og de vil også hindre andre palestinske organisasjoner fra å angripe, hvis Israel lover å ikke gjøre tiltak mot terrororganisasjonene som opererer i de palestinsk-kontrollerte områdene. Israelske politikere og tjenestemenn i forsvaret beskriver forslaget som et "triks". – Roen vil være midlertidig, og Hamas vil anse seg fri til å bryte avtalen når som helst. Siden 1993 har Israel fått omlag ti tilbud fra Hamas om en våpenhvile, som oftest når organisasjonen har trengt "en pause" til å omorganisere og ryste opp, argumenterer de. Schiff påpeker at det nye forslaget er litt annerledes enn tidligere. Krav om tilbaketrekning til 1967-linjene og frigivelse av alle palestinske fanger er ikke med i betingelsene for en våpenhvile. – Siden Hamas er under internt og internasjonalt press prøver de å oppnå ro for å bli organisert, styrke seg militært og spille den palestinske opposisjonen ut over sidelinjen, analyserer den israelske journalisten. Israel vil ikke inngå noen formell eller uformell avtale med Hamas før organisasjonen også anerkjenner Israel og aksepterer tidligere inngåtte avtaler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart