Gir Israel skylden for selvmordsbombe

Sjeik Mohammad Abu Tir, Hamas-representant i det palestinske parlamentet, fordømmer Israels avgjørelse om å trekke tilbake hans israelske identitetspapirer. Abu Tir er bosatt i Øst-Jerusalem. To andre Hamas-representanter har også mistet sine statsborgerskap, som den israelske regjeringens respons på mandagens terrorangrep i Tel Aviv. – Det finnes ingen ord som kan beskrive denne arrogante og kraftige avgjørelsen av Israel, sa Abu Tir til Yedioth Aharonoth. Han kommenterte også selvmordsaksjonen, og sa at "Israel og okkupasjonen er ansvarlig. Før angrepet, mindre enn to dager i forveien, drepte Israel atten palestinere". De aller fleste av palestinerne som Abu Tir refererer til, ble drept i aksjoner mot militante palestinere i løpet av flere dager. Terrorangrepet ble rettet mot Tel Aviv, som ligger langt borte fra de omstridte områdene på Vestbredden. Men Hamas anser hele Israel for å være okkupert, og vil reise Islams banner på hver tomme jord. Tirsdag kalte statsminister Ehud Olmert inn til et møte med den israelske forsvarsledelsen og utenriksminister Tzipi Livni, for å diskutere hvordan landet skal reagere etter selvmordsaksjonen. Det ble ikke tatt noen avgjørelse om å sette i gang noen større militæraksjon. I stedet valgte Olmert å godkjente en anbefaling fra Livni om å trekke tilbake statsborgerskap og israelske identifikasjonspapirer fra alle palestinske ministere og parlamentsmedlemmer, bosatt i Israel. Dette omfatter til sammen tre palestinske Hamas-politikere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart