Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gir Israel skylden for selvmordsbombe

Sjeik Mohammad Abu Tir, Hamas-representant i det palestinske parlamentet, fordømmer Israels avgjørelse om å trekke tilbake hans israelske identitetspapirer. Abu Tir er bosatt i Øst-Jerusalem. To andre Hamas-representanter har også mistet sine statsborgerskap, som den israelske regjeringens respons på mandagens terrorangrep i Tel Aviv. – Det finnes ingen ord som kan beskrive denne arrogante og kraftige avgjørelsen av Israel, sa Abu Tir til Yedioth Aharonoth. Han kommenterte også selvmordsaksjonen, og sa at "Israel og okkupasjonen er ansvarlig. Før angrepet, mindre enn to dager i forveien, drepte Israel atten palestinere". De aller fleste av palestinerne som Abu Tir refererer til, ble drept i aksjoner mot militante palestinere i løpet av flere dager. Terrorangrepet ble rettet mot Tel Aviv, som ligger langt borte fra de omstridte områdene på Vestbredden. Men Hamas anser hele Israel for å være okkupert, og vil reise Islams banner på hver tomme jord. Tirsdag kalte statsminister Ehud Olmert inn til et møte med den israelske forsvarsledelsen og utenriksminister Tzipi Livni, for å diskutere hvordan landet skal reagere etter selvmordsaksjonen. Det ble ikke tatt noen avgjørelse om å sette i gang noen større militæraksjon. I stedet valgte Olmert å godkjente en anbefaling fra Livni om å trekke tilbake statsborgerskap og israelske identifikasjonspapirer fra alle palestinske ministere og parlamentsmedlemmer, bosatt i Israel. Dette omfatter til sammen tre palestinske Hamas-politikere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart