Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Mener restriksjoner på Vestbredden er ulovlige

Den venstreorienterte organisasjonen B’Tselem mener Israel har opprettholdt restriksjoner på Vestbredden som er "uten sidestykke" i historien. I følge organisasjonen har de israelske myndighetene ingen moralske problemer med å innskrenke palestinernes bevegelsesfrihet, så lenge det tjener israelerne selv. Ethvert aspekt ved palestinernes liv har blitt påvirket av dette, heter det i en ny rapport B’Tselem har laget. Blant annet skal restriksjonene gjøre det vanskelig for ambulanser å kjøre fritt. I det hele tatt skal det ikke være lett for palestinerne på Vestbredden å få tilgang til medisinske fasiliteter. B’Tselem rapporterer også om en forminskning i BNP på 40 prosent, som følge av restriksjonene. Den vanlige mannen i gaten har problemer med å komme seg på arbeid, heter det. – Israel fastholder at restriksjonene på bevegelsesfriheten er et ledd i deres kamp mot sikkerhetstruslene og ikke en straff. Likevel er det store flertallet av ofrene for restriksjonene ikke mistenkt for å være personlig involvert i terroraktiviteter, skriver organisasjonen. Siden dette skal ha pågått over sju år nøler man ikke med å konkludere at "restriksjonene konstituerer en kollektiv avstraffelse, som er fullstendig ulovlig etter internasjonale menneskerettigheter." Justisdepartementet sier i en kommentar at B’Tselems påstander er "fullstendig grunnløse", og fastholder nødvendigheten av restriksjonene av sikkerhetsmessige grunner. Samtidig poengteres det at rapporten ikke nevner noe om restriksjonene som pålegges israelske kjøretøyer i noen områder. Israel innførte de fleste restriksjonene på Vestbredden for å ta knekken på det palestinske terroropprøret som startet høsten 2000. De siste årene har israelske forsvarstiltak redusert antallet drepte i terrorangrep fra Vestbredden med omtrent 50 prosent hvert år. Hindringer på Vestbredden


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart