Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terrorister som deltok i brutale drap på to israelske soldater i 2000 ble hyllet på palestinsk TV

PA TV hyllet 16. juni 2018 terroristene som myrdet to israelske reservesoldater i 2000. (Skjermdump fra Youtube/PMW)
PA TV hyllet 16. juni 2018 terroristene som myrdet to israelske reservesoldater i 2000. (Skjermdump fra Youtube/PMW)
Palestinske myndigheter har belønnet dem med rundt 4,5 millioner kroner.

I oktober 2000 kjørte de to israelske reservesoldatene Vadim Norzhich (33) og Yossi Avrahami (33) ved en feil inn i Ramallah. Etter å ha blitt arrestert av palestinsk politi ble det fraktet til den lokale politistasjonen i Al-Bireh. Der ble de lynsjet og brutalt drept.  Kroppene ble kastet ned på gaten og lemlestet av den palestinske mobben.

 Palestineren Aziz Salha deltok i Ramallah-lynsjingen. Her viser han de to israelernes blod til den jublende folkemengden. Israel løslot ham i Gilad Shalit-utvekslingen i 2011. (Foto: Via PMW)
Palestineren Aziz Salha deltok i Ramallah-lynsjingen. Her viser han de to israelernes blod til den jublende folkemengden. Israel løslot ham i Gilad Shalit-utvekslingen i 2011. (Foto: Via PMW)

Tre av palestinerne som deltok i drapene sitter fengslet i Israel. De ble nylig hyllet av de palestinske myndighetenes (PA) offisielle tv-kanal PA TV i en episode av programserien «Giganter i utholdenhet». Det er et program med fokus på fengselsinnsatte terrorister.

Da reporteren fra PA TV var på besøk hos familiene til drapsmennene Habbes Bayyoud, Muhammas Nawarah og Jawad Abu Qara, omtalte han dem som «helter», skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 5. juli.

Søsteren til en av dem understreket at familien «går med løftet hode og føler stolthet» på grunn av det broren hennes gjorde.

Her er et utdrag av det som blir sagt i programmet da det ble sendt 16. juni 2018:

PA TVs programleder: «Jeg er hos familien til den heroiske fangen Habbes Bayyoud, som ble dømt til livstid [det korrekte er to ganger livstid] i Okkupasjonens [Israel] fengsel… Vi er nå i hjemmet til den heroiske fangen Muhammad Nawarah, som avtjener livstidsstraff. Måtte Allah sette ham fri…»

Søsteren til Muhammad Nawarah: «Muhammad er en edel mann og gjør en stolt. Jeg er stolt over å ha en bror som Muhammad… Takket være ham kan vi løfte våre hoder og føle stolthet…»

PA TVs programleder: «Vi har nå ankommet huset til den heroiske fangen Jawad Abu Qara, som også avtjener en dom på livsvarig fengsel [det korrekte er 25 år]. Vi ønsker ham og alle våre fanger full frihet.»

Yosef Avrahami ble drept i Ramallah i oktober 2000. Foto: MFA)
Yosef Avrahami. Foto: MFA)
Vadim Norzhich ble myrdet i Ramallah i oktober 2000. (Foto: MFA)
Vadim Norzhich. (Foto: MFA)

Palestinian Media Watch har over mange år avslørt og dokumentert hvordan palestinske terrorister ikke bare blir hyllet av PA med ord.

Etter at disse tre mennene ble arrestert av Israel i 2001 og 2002 har PA belønnet dem med totalt 4,5 millioner kroner (2,023.600 shekel) frem til juni 2018.

Hver måned mottar Bayyoud, Nawarah, Abu Qara rundt 15.500 kroner (7.000 shekel), men beløpet vil etter hvert øke til rundt 26.500 kroner (12.000 shekel) i måneden.

Det samme er tilfelle for flere tusen andre terrorister i israelske fengsler. Ordningen er nedfelt i det palestinske lovverket.

PMWs funn og dokumentasjon var avgjørende da Israels nasjonalforsamling (Knesset) mandag 2. juli vedtok å holde tilbake det samme beløpet som PA utbetaler i lønn til terrorister i israelske fengsler og til døde terroristers familier.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart