Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oppløser den palestinske regjeringen

Norges utenriksminister Børge Brende sammen med Rami Hamdallah, statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Frode Overland Andersen, UD)
Norges tidligere utenriksminister Børge Brende sammen med Rami Hamdallah, statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene. Nå har Hamdallah og regjeringen trukket seg. (Foto: Frode Overland Andersen, UD)
Statsminister Rami Hamdallah og resten av regjeringen har sagt opp sine stillinger.

Statsministeren for de palestinske selvstyremyndighetene, Rami Hamdallah, kunngjorde tirsdag 29. januar at han og resten av regjeringen har levert sin oppsigelse til PA-president Mahmoud Abbas. Regjeringen vil fortsette sine arbeidsoppgaver fram til en ny regjering er på plass, skriver Jerusalem Post.

Hamdallah kom med kunngjørelsen under det ukentlige møtet til den palestinske regjeringen i Ramallah. Han uttrykte samtidig håp om at forhandlinger om en ny regjeringen kunne komme fort i gang.

– Enhver regjering er avhengig av tillit fra palestinske innbyggere for å bli en suksess, sa Hamdallah. Det er ikke kjent om Abbas aksepterer oppsigelsen.

Abbas har lenge vært under press fra den styrende Fatah-fraksjonen om å fjerne Hamdallah fra makten og etablere en ny regjering bestående av i hovedsak PLO og uavhengige personer. Hamdallahs Ramallah-baserte regjering ble opprettet etter enighet mellom Fatah og Hamas i 2014.

Nå mener Fatah-lederne at det ikke er noe poeng i å holde den nåværende regjeringen i live, på grunn av den pågående konflikten med Hamas. I tillegg skal mange i Fatah også være misfornøyd med arbeidet til den palestinske statsministeren. Fatah mener også at siden de er den største fraksjonen i PLO, så bør de ha en sterkere tilstedeværelse i enhver palestinsk regjering.

– Fatahs krav om å danne en ny regjering bestående av PLO-fraksjoner vil forsterke spliden mellom Vestbredden og Gazastripen. Vårt folk trenger en nasjonal samlingsregjering som vil representere alle palestinere, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhoum.

Under et besøk på Gaza i fjor ble Hamdallah utsatt for et attentatforsøk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart