Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)
En bombe gikk av ved kortesjen til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah. (Foto: Skjermdump)

Attentatforsøk mot palestinsk statsminister

En bombe eksploderte i nærheten av konvoien til Rami Hamdallah.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En eksplosjon gikk av like ved konvoien til den palestinske statsministeren Rami Hamdallah da han besøkte Gazastripen tirsdag. Flere personer ble skadet i eksplosjonen, men statsministeren for de palestinske myndighetene kom uskadet fra hendelsen, skriver Times of Israel.

PAs minister for sivile saker, Hussein Al Sheikh, sier Hamas, som styrer Gazastripen, vil bli holdt ansvarlig for det «morderiske drapsforsøket». Videre sier han at angrepet vil føre til en farlig utvikling i forholdet mellom de to palestinske fraksjonene og at konsekvensene vil bli alvorlige.

Tre av bilene i Hamdallahs konvoi ble skadet i angrepet. Bilder fra stedet viser at vinduene i bilkortesjen er knust og at det er blodig på stedet.

Hamas har fordømt angrepet og sier de som står bak ønsker å undergrave forsøket på forsoning mellom dem og palestinske myndigheter. Flere personer skal være arrestert etter attentatforsøket. Flere av de sårede i angrepet ble behandlet av israelske leger ved grenseovergangen Eretz.

Rami Hamdallah. (Foto: Wikimedia Commons)
Rami Hamdallah kom uskadet fra attentatforsøket mot ham på Gazastripen. (Foto: Wikimedia Commons)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart