Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

-Palestinske selvstyremyndigheter må utestenges fra internasjonal fotball slik Iran ble utestengt fra internasjonal judo

Jibril Rajoub. (Foto: Via PMW)
Palestinian Media Watch oppfordrer FIFA, det internasjonale fotballforbundet, til å følge sitt eget regelverk for å få en slutt på den palestinske boikotten av Israel innen fotball.

Tirsdag 22. oktober 2019 vedtok det internasjonale judoforbundet, IJF, å utestenge Iran fra alle konkurranser og arrangement.

Vedtaket kom etter at den iranske gullfavoritten Saeid Mollaei ble nektet å møte israeleren Sagi Muki under VM, som ble arrangert i Japan i august.

Nå krever Palestinian Media Watch (PMW) at det internasjonale fotballforbundet, FIFA, reagerer på samme måte mot det palestinske fotballforbundet (PFA) og dets leder Jibril Rajoub.

I en artikkel publisert 17. november har PMW i innledningen gjort følgende sammenligning:

Iransk regelbrudd: Iran nekter sin egen utøver å konkurrere mot en israelsk utøver. Straff fra IJF: Det internasjonale judoforbundet utestengte umiddelbart Iran fra alle konkurranser.

Palestinsk regelbrudd: Det palestinske fotballforbundet (PFA) nekter palestinske spillere å konkurrere mot israelere. Straff fra FIFA: Ingen. FIFA ignorerer PFAs brudd på fundamentale regler.

Iranske Saeid Mollaei ble under VM i august 2019 presset til å tape med vilje for å unngå å møte israeleren Sagi Muki. Her fra sommer-OL i Rio i 2016. (Foto: Wikipedia)

Videre skriver PMW at PFA under Rajoubs ledelse over flere år har lagt ned forbud mot palestinsk deltakelse i ethvert sportsarrangement som involverer Israel.

Ifølge de palestinske selvstyremyndighetenes ordbruk blir deltakelse i enhver fellesaktivitet med israelere, inkludert sport, kalt for «normalisering». Det er strengt forbudt, også når det gjelder fotball.

I tillegg har Rajoub misbrukt fotball til å støtte og hylle terror, oppfordre til hat og vold, og fremmet rasisme, skriver PMW.

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

Etter at PMW tidligere har rapportert til FIFA om Rajoubs mange brudd på FIFAs lover, vedtok forbundet å midlertidig utestenge Jibril Rajoub, men hittil har FIFA ikke gjort noe vedtak om å innføre sanksjoner mot det palestinske fotballforbundet.

Nylig gjentok Rajoub avvisningen av enhver kontakt med israelere. På et arrangement i forbindelse med at det saudi-arabiske fotballandslaget spilte kamp mot det palestinske landslaget, skal han ha uttalt følgende:

«Jeg sier til den palestinske ledelsen – vi i Rådet av arabiske ministre for Ungdom og Sport har definert hva normalisering med okkupasjonen [Israel] betyr:

A. Ingen araber vil delta i noen som helst sport i Israel. Med andre ord; en sport der Israel er arrangør.

B. Vi avviser at en arabisk eller islamsk stat er vertskap der israelere deltar.

C. Enhver utøver som går videre og skal møte en israeler, kommer ikke til å møte ham.»

(Fra Jibril Rajoubs Facebook-side, 15. oktober 2019)

Rajoubs motstand mot FIFAs lover, som forbyr å blande politikk inn i sport eller å boikotte et lands utøvere, er ikke noe nytt, skriver PMW. Han har forbudt «normalisering» med Israel innen fotball helt siden han ble satt til å være leder for palestinske saker innen sport og ungdom.

Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem. (Foto: Times of Israel / Facebook).
Illustrasjon: Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem.(Foto: Times of Israel / Facebook).

Som en konklusjon stiller PMW følgende spørsmål til FIFA:

«Ettersom Jibril Rajoub enda en gang har bekreftet at PFA og den palestinske ledelsen innen sport avviser FIFAs og alle andre internasjonale sportsorganisasjoners mest fundamentale regelverk, kommer FIFA og andre internasjonale sportsorganisasjoner nå til å vise moralsk styrke og følge sine egne regler ved å utestenge PFA og andre palestinske sportsorganisasjoner som følger PAs boikott av Israel?»

Dersom FIFA ikke reagerer strengt og umiddelbart vil Rajoub og de arabiske ministrene tolke den manglende reaksjonen som en aksept for boikottpolitikken. Det vil ha en langvarig og skadelig effekt på internasjonal sport og skade FIFAs omdømme ytterligere, skriver PMW til slutt.

Palestinian Media Watch har samlet Jibril Rajoubs mange uttalelser mot «normalisering» med Israel innen sport generelt og fotball spesielt i en egen fil, kalt The Rajoub File.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart