Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Haim Ramon er så skuffet over at Shaul Mofaz tok med Kadima inn i regjeringen, at han nå har valgt å trekke seg. (Foto: Tzipi Livni)
Haim Ramon er så skuffet over at Shaul Mofaz tok med Kadima inn i regjeringen, at han nå har valgt å trekke seg. (Foto: Tzipi Livni)

Ramon trekker seg fra Kadima

Knesset-medlem Haim Ramon trekker seg fra partiet i protest mot at partileder Shaul Mofaz har inngått samarbeidsavtale med statsminister Benjamin Netanyahu.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kadima-politikeren Haim Ramon sendte onsdag oppsigelsesbrev til partileder Shaul Mofaz, etter at partiet gikk inn i den Likud-ledede regjeringen. Ramon har vært en sentral skikkelse i Kadima helt siden partiet ble grunnlagt av Ariel Sharon i 2005. Partiet hadde sine glansdager før daværende partileder Ariel Sharon havnet i koma i januar 2006. Nå mener Ramon at Kadima har glidd for langt mot høyre igjen, og nærmest blitt en «fløy» i Likud.

– Jeg kan ikke forbli i partiet etter at det sviktet den visjonen det ble bygget på. Ideologisk finnes det ikke mer noe Kadima. Det ble grunnlagt som et sentrumsparti. Å bli enn del av denne koalisjonen er ikke i tråd med våre verdier, skriver Ramon i brevet.

– Ufattelig av en sexforbryter
En av de nærmeste medarbeiderne til Shaul Mofaz, som blir gjengitt anonymt i Jerusalem Post, går særdeles langt i sine fordømmelser av Ramons beslutning.

– Det er ufattelig at en dømt sexforbryter, som er far til all skitten politisk manøvrering i Israel, tillater seg selv å kritisere og snakke om forræderi, sier han.

Kadima kan bli splittet
Blant Kadimas Knesset-medlemmer er det en mindre gruppe av tidligere partileder Tzipi Livnis tilhengere som er særdeles misfornøyd med at partiet gikk inn i regjering. Flere av dem ønsker å bryte ut av partiet, melder den israelske avisen. Men på grunn av en forholdsvis fersk lov må sju Knesset-medlemmer fra et parti bryte med det, for at oppsigelsene skal være juridisk gyldige. Foreløpig har Kadimas venstrefløy i nasjonalforsamlingen ikke klart å få med seg tilstrekkelig nok representanter.

Skulle de potensielle utbryterne lykkes, vil det likevel ikke true den israelske regjeringen. Å miste sju Knesset-mandater ville bety at det enorme flertallet i Knesset ville krympet ubetydelig fra 94 til 87 av 120 representanter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart