Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)

Tal lov-komité møtes første gang mandag

Komiteen, som skal ledes av Kadima-politiker Yohan Plesner, skal finne måter å oppmuntre ultra-ortodokse til å gjennomføre førstegangstjenesten.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Det er første gang at «Komiteen for å fremme lik fordeling av byrden» samles etter at den ble dannet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og visestatsminister Shaul Mofaz skal være til stede under møtet.

Knesset-politiker for Kadima, Yohan Plesner, er leder for komiteen. Andre medlemmer er generalmajor Yehuda Segev, visepresident ved Bar Ilan-universitetet Yaffa Zilbershats og jusprofessor Yedidia Stern. En av lederne for protestbevegelsen mot at ultra-ortodokse slipper militærtjeneste, Yoav Kish, sitter også i komiteen.

Høyesterett ugyldiggjorde Tal-lov
Samtidig har hvert regjeringsparti rett til å sende sin representent, noe det religiøse Shas-partiet har avslått i protest mot den ønskede lovendringen.

Høyesterett i Israel vedtok i høst at den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra førstegangstjenesten, ikke er gyldig. I dommen ble det hevdet at den bryter med ånden i Uavhengighetserklæringen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart