Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Sammen kan dere kjempe mot internasjonale trusler

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry skal mekle i forsoningsforhandlingene mellom Israel og Tyrkia. En normalisering av forholdet vil gjøre at de kan stå sammen mot trusler som Syria og Iran, mener han.

Mandag møtes israelske og tyrkiske delegater i Ankara, for å diskutere en diplomatisk forsoning mellom landene, informerer Jerusalem Post. Tyrkia krever blant annet at Israel fjerner blokaden av Gaza-stripen og betaler erstatning til de etterlatte etter Mavi Marmara-bordingen i mai 2010. Jerusalem kan være villige til å kompromisse om begge deler, men har foreløpig kun ville betale under én tiendel i erstatning av det Tyrkia har krevd.

USAs utenriksminister John Kerry, for øyeblikket i Ankara for å mekle i forhandlingene, mener en normalisering av det anstrengte forholdet mellom landene kan gjøre at de står sterkere i kampen mot internasjonale trusler.

– Uten tvil vil en normalisering gjøre at vi kan tillate oss å ikke bli dypt uenige igjen, rundt et spørsmål med så enorme konsekvenser som Irans atomprogram, som fortsatt ikke er ferdigbehandlet, hevder han.

– Ekstremistene som har kommet inn i Syria – de kan true Israel, de kan true Tyrkia og de kan true den syriske statens integritet. Vi har en felles interesse, Tyrkia, USA og Israel, i forhold til sikkerhet. Så det finnes store grunner fpr hvorfor det er fordelaktig å få på plass denne normaliseringen så raskt som mulig, fordi det tjener alle våre strategiske behov og interesser, legger han til.

Kerry har også bedt Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan om å utsette sin planlagte besøk til Gaza-stripen i mai, hvor han vil møte representanter fra Hamas.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart