Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Venstresiden i Israel forener seg

Labour-leder Amir Peretz og Meretz-sjef Nitzan Horowitz i samtaler 13. januar 2020. Nå stiller de felles liste. (Foto: Privat)
Partiene Labor-Gesher og Meretz stiller felles liste ved valget 2. mars.

Partiene Labor-Gesher og Meretz vil stille med felles liste ved valget til ny nasjonalforsamling 2. mars. Det melder de to partiene i en pressemelding. Begge partiene tilhører den politiske venstresiden, skriver Times of Israel.

Beslutningen om å stille med en felles liste kommer etter maratonsamtaler mellom Labour-leder Amir Peretz og Meretz-sjef Nitzan Horowitz. Det er frykten for at partiene ikke vil kommer over sperregrensen som gjør at de velger å stille med felles liste. Sperregrensen i Israel er på 3,25 prosent.

– Dette er et viktig grep før 2020-valget, som vil sikre muligheten til å danne en regjering for endring og håp, sier lederne i en pressemelding.

Meretz og Labour, det israelske arbeiderpartiet, har også tidligere hatt samtaler om å stille med en felles listen – uten at det har materialisert seg. Før valget i september slo Labour seg sammen med det nystartede partiet Gesher, mens Meretz var med i en allianse kjent som Demokratisk union.

– Sionisme, sosialisme og brorskap er virkelig tilbake på kartet, skriver Meretz-politiker Ilan Gilon på Twitter. Han får støtte av en Labour-politiker:

– En felles liste av den sionistiske venstresiden, som vil redde landet og bevare det sionistisk og demokratisk, sier Labour-politiker Merav Michaeli.

Men ikke alle er fornøyde med den nye politiske alliansen. Flere i Labour er skeptisk til å samarbeide med Meretz, som er langt på venstresiden i israelsk politikk. Samtidig er andre i Meretz motstandere av samarbeid med Labour.

På grunn av den politiske uenigheten mellom partiene spekuleres det allerede nå i om den nye alliansen vil bryte opp igjen etter valget 2. mars.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart