Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stå på stand for MIFF og Israels sak

Da organisasjonen Med Israel for fred begynte å vokse fram på midten av 1970-tallet var en av hovedaktivitetene å stå på stand. Aksjonskomitéen som ble dannet 5. april 1975 så det som sin oppgave å tilbakevise ensidig, forvrengt og løgnaktig informasjon om Israel og Midtøsten. Derfor tok frivillige oppstilling på skoler, universiteter og torg for å dele ut brosjyrer og bøker med sann informasjon.

Å stå på stand er fortsatt noe som MIFF oppmuntrer til. De siste årene har vi med glede sett en økt standsaktivitet i en rekke lokallag.

Hvorfor stå på stand?
Å stå på stand skaper en kommunikasjonsform med publikum som gir svært god virkning, og som også er veldig moro og givende for den enkelte deltaker. Som MIFF-medlem kan du få prøvd ut våre argumenter og høre hvordan andre svarer på vanskelige spørsmål. Sammen får vi vist frem at Israel og det jødiske folk har mange venner i Norge.

Dersom det blir avholdt stand på samme tid og sted over et lengre tidsrom, vil standen kunne bli et viktig møtepunkt hvor publikum kan henvende seg til MIFF. Stand er viktig for å komme i kontakt med sympatisører og verve nye medlemmer.

Hva må være på plass?
For å gjennomføre en MIFF-stand må dere ha tillatelse fra grunneier, utstyr, materiell og mannskap.

Hvordan skaffe tillatelse?
Det første betingelsen er å få lov til å ha stand. For gate-stands på kommunal grunn er det som regel kommunen eller politiet som gir tillatelse. Ofte vil kommunen gi gratis tillatelse for ideelle, ikke-kommersielle organisasjoner. Sjekk nettsiden for din kommune for informasjon om hvor man skal henvende seg. Noen kommuner har et nettbasert system for søknad. Vær nøye med å fylle inn alle de opplysninger som kreves. For stand på et kjøpesenter, skole eller privat grunn, er det eieren som må gi tillatelse. Det er mulig de vil kreve betaling for leie av standplass. Ta kontakt med administrasjonen.

Frivillige fra MIFF Trondheim på stand i Trondheim sentrum lørdag 13. juni 2020. (Foto: Geir Knutsen)

Hvordan skaffe utstyr?
MIFF har klar tekst og layout til utstyret du trenger. Normalt vil MIFF sentralt kunne dekke kostnadene ved innkjøp av utstyr, bare vi er sikre på at utstyret vil bli jevnlig brukt.
MIFF har avtaler med selskap som kan stå for produksjon av utstyret på relativt kort varsel. Ta kontakt med MIFF sentralt på post@miff.no eller tlf. 41 17 67 80 for å avtale hva dere trenger.

Eksempler på utstyr
Rollup
Beachflag
Bord (billig på Europris eller Biltema)
Israel-flagg
Paviljong (billig på Europris eller Biltema)MIFF-telt
Bøtte eller bøsse for pengegaver
Penn og papir (for å registrere navn og adresse til nye medlemmer)

Hvordan skaffe materiell?
MIFF har svært mye skritlig informasjonsmateriell som kan deles ut på stand. Bestill tidligst mulig fra MIFF sentralt på post@miff.no eller tlf. 41 17 67 80.

Eksempler på materiell til utdeling
MIFFs spesialmagasin
Medlemsavisen Midtøsten i fokus
Utskrift av aktuelle artikler fra nettsiden miff.no
Utskrift av folderne ”Hva er problemet i Midtøsten?” og ”Vi lar ikke Israel stå alene”.
Sukkertøy fra Israel (til barn)
Frukt fra Israel
Annet som er relatert til Israel eller MIFF.

Hvordan skaffe mannskap?
Man bør være minst tre eller fire personer på stand, gjerne flere. Når styret i et lokallag har bestemt dato(er) for stand, er det mulig å be om frivillige på et medlemsmøte eller på e-post til medlemmene i området. Standansvarlig må påse at alle som står på stand har et grunnleggende kjennskap til MIFFs profil og argumenter.
Det er lurt å bygge opp en egen lokal kontaktliste for frivillige som vil være med.

Hva skal vi gjøre og si på standen?
Aktuelt informasjonsmateriell kan deles ut.
Husk at du står på stand som representant for organisasjonen Med Israel for fred. Din opptreden kan avgjøre folks standpunkter til vår sak. Mist ikke tålmodigheten og bli ikke hissig selv om du blir provosert.
Det er lurt å fordele ulike ansvarsområder for å kunne møte flest mulig av de som passerer.
Hvis en person ønsker mer informasjon enn magasinet kan medlemsavisen ”Midtøsten i fokus” eller utskrifter av MIFF-artikler deles ut.
Det er viktig å være saklig og hyggelig til de som tar kontakt selv om det skulle være en ”kverulant”. Etter maks. 10 minutter med prat bør man si fra om at det er tid for å jobbe og takke for samtalen.
Hvis den som tar kontakt stiller spørsmål som man ikke vet svaret på, er det bare å henvise til magasinet eller nettsiden for svar. Det er også lov å si at man ikke vet svaret.

Andre tips
Ta gjerne med en innsamlingsbøsse på standen. Noen setter pris på muligheten til å kunne støtte arbeidet. I etterkant teller minst to personer opp pengene som er kommet inn. Etter opptellingen lager man en skriftlig bekreftelse på beløpets størrelse, innsamlingssted og dato som opptellerne signerer. Denne bekreftelsen fungerer da som inntektsbilag hos kassereren.
Det er også lurt å ha med MIFFs bøker og jakkemerker for salg.

Kontakt MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen (kjetil@miff.no | 45 24 45 98) eller ditt lokallag for å melde deg til tjeneste!

Kristoffer Vikan er fornøyd med å se to nye ungdommer melde seg inn i MIFF på stand hos Fremskrittspartiets Ungdom. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Kristoffer Vikan er fornøyd med å se to nye ungdommer melde seg inn i MIFF. (Arkivfoto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart