Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En mann får oksygentilførsel etter at han skal ha blitt offer for et kjemisk angrep i Syrias hovedstad. (Foto: Skjermdump fra CBS "This Morning")
En mann får oksygentilførsel etter at han skal ha blitt offer for et kjemisk angrep i Syrias hovedstad. (Foto: Skjermdump fra CBS "This Morning")

Syrias opposisjon: – 1.300 er drept i gassangrep

Minst 1.300 mennesker skal være drept, ifølge syrisk opposisjon, etter at Assad-regimet tok i bruk kjemiske våpen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den nasjonale koalisjonen, en paraplybevegelse for flere opposisjonsgrupper i Syria, hevder at 1.300 mennesker er drept i et kjemisk angrep i nærheten av hovedstaden Damaskus.

Tidligere anslag fra opposisjonen har hevdet at rundt 500 mennesker ble drept etter inhalering av giftig gass eller av de kjemiske bombene. Men de ferske anslagene som blir gitt til CBS og Associated Press, er altså langt høyere.

Tallene varierer riktignok mye etter hvem som er kilde. Damascus Media Office anslår rundt 1.000 drepte, mens Syrian Observatory of Human Rights hevder at 100 er bekreftet drept. Mens begge sier at tallene vil stige, har ikke sistnevnte bekreftet at det har funnet sted et kjemisk angrep. Bashar Assad-regimet benekter på sin side at de har tatt i bruk kjemiske våpen.

De lokale sykehusene melder at pasientene de får inn, har symptomer som er typiske for mennesker som har vært i kontakt med nervegass.

BBC viste onsdag et videoklipp som skal bevise at det har funnet sted et kjemisk angrep, slik syrisk opposisjon hevder.

Vi advarer mot sterke bilder.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eBx104o5zSU[/youtube]

Det er bydelen kalt Ghouta som Damaskus-regimet skal ha rammet. Innbyggerne her er kjent som sterke støttespillere av opposisjonen.

– Jeg så barn dø og deres mødre skrike av all deres makt. Mødre tok av klærne på barna og dyppet dem i vann for å dekke over munnen deres, sier aktivisten Sama Masoud til Washington Post.

Lederen for Den arabiske liga, Nabil Elaraby, ber FN umiddelbart sende inspektører til området, for å avdekke hva som virkelig har skjedd.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart