Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

To FN-soldater truffet av granater fra Syria

Syriske granater på avveier slo ned på israelsk side av Golan-høydene og traff to FN-soldater mandag.

Flere granater fra Syria rammet den israelske siden av Golan-høydene mandag, skriver Times of Israel. IDF mener granatene ikke var avfyrt mot Israel med hensikt, men at det er snakk om ild på avveier. Den var egentlig rettet mot interne fiender i borgerkrigen i Syria.

Granatene slo ned i Ein Zivan og i en FN-base i Zivanit. To soldater i FNs fredsbevarende styrker ble skadet. De får legehjelp i Israel, ifølge IDF-talsmann Peter Lerners opplysninger på Twitter. Israel Radio meldte at de to soldatene slapp fra angrepet med lettere skader.

En rekke raketter og granater fra Syria har truffet Israel siden borgerkrigen startet i 2011. De fleste av gangene har det ikke vært overlagte angrep, men feil som har gjort at ilden har havnet på avveier. Forrige gang det skjedde var tirsdag for seks dager siden. Da slo to granater ned på israelsk side.

Lederen for Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, sier til nyhetsbyrået AFP at det har pågått harde kamper i et område nær Israel-grensen den siste uken mellom den syriske opposisjonen og en islamistisk gruppe som mistenkes for å være tilknyttet IS. De bruker granater mot hverandre, og minst 29 personer skal være drept i disse kamphandlingene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart