Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.
Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.

Halvparten av foreldrene i Israel vil anbefale barn å bli forskere

Tre av fire israelere mener landet investerer for lite penger i vitenskapelig forskning og utvikling, viser en undersøkelse som Det nasjonale rådet for forsknings- og utviklingsinstitusjoner har publisert.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

71 prosent mener Israel også må investere statlige midler i private forskningsinstitusjoner, slik vi har hatt tradisjon for i Norge.

– Det er oppmuntrende å se at befolkningen setter forskning og utvikling høyt, sier formann i rådet, professor Yitzhak Ben-Yisrael, til Jerusalem Post.

Undersøkelsen hadde også som mål å definere hvordan forskning som yrke blir ansett i forhold til andre yrker. På toppen av skalen kom medisinsk personell, mens vitenskapelige forskere kom på andreplass. Deretter fulgte ingeniører, lærere og ansatte i IDF. Sist ut kom medlemmene i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

På spørsmål om hvilke yrker en ville anbefalt for sine barn, scoret lege høyt. 68 prosent hadde dette yrket på første- eller andreplass, mens 50 prosent hadde forsker på en av de samme plassene. Dårligst ut, i tillegg til politikeryrket, kom blant annet politi, idrettsutøver og journalist.

De spurte gav Israel 7,9 av 10 poeng da de ble spurt om hvor bra de anså Israel å være når det gjelder forsknings og teknologi. 80 prosent mente at Israel er like gode eller bedre enn andre industriland.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart