Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Halvparten av foreldrene i Israel vil anbefale barn å bli forskere

Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.
Undersøkelsen om israeleres forhold til forskning ble publisert på Albert Einsteins bursdag 14. mars.
Tre av fire israelere mener landet investerer for lite penger i vitenskapelig forskning og utvikling, viser en undersøkelse som Det nasjonale rådet for forsknings- og utviklingsinstitusjoner har publisert.

71 prosent mener Israel også må investere statlige midler i private forskningsinstitusjoner, slik vi har hatt tradisjon for i Norge.

– Det er oppmuntrende å se at befolkningen setter forskning og utvikling høyt, sier formann i rådet, professor Yitzhak Ben-Yisrael, til Jerusalem Post.

Undersøkelsen hadde også som mål å definere hvordan forskning som yrke blir ansett i forhold til andre yrker. På toppen av skalen kom medisinsk personell, mens vitenskapelige forskere kom på andreplass. Deretter fulgte ingeniører, lærere og ansatte i IDF. Sist ut kom medlemmene i Israels nasjonalforsamling, Knesset.

På spørsmål om hvilke yrker en ville anbefalt for sine barn, scoret lege høyt. 68 prosent hadde dette yrket på første- eller andreplass, mens 50 prosent hadde forsker på en av de samme plassene. Dårligst ut, i tillegg til politikeryrket, kom blant annet politi, idrettsutøver og journalist.

De spurte gav Israel 7,9 av 10 poeng da de ble spurt om hvor bra de anså Israel å være når det gjelder forsknings og teknologi. 80 prosent mente at Israel er like gode eller bedre enn andre industriland.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart