Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Plaststoler fra Keter foran Vestmuren (Foto: Flickr)
Plaststoler fra Keter foran Vestmuren (Foto: Flickr)

Keter selges til britisk investeringsfond

Det israelske selskapet får nye eiere.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Torsdag forrige uke signerte det britiske oppkjøpsfondet BC Partners en avtale med israeleren Sami Sagol, eier av Keter Plastics, om å kjøpe 80 prosent av aksjene i selskapet hans. Det skriver den israelske næringslivsavisen Globes i en artikkel publisert torsdag 28. juli.

Kjøpesummen er ukjent, men basert på Keter Plastics markedsverdi anslås den å være på rundt 11 milliarder kroner (1,3 milliarder amerikanske dollar).

Sagol-familien vil fortsatt eie de resterende 20 prosent av aksjene i selskapet.

– Jeg er glad for å ha undertegnet avtalen med BC Partners. Jeg er overbevist om at partnerskapet med fondet, og utnyttelse av dets ledelse og strategiske styrke, vil gjøre oss i stand til å øke farten på Keters endring fra et internasjonalt selskap til et globalt selskap i ordets rette betydning, sa Sami Sagol etter at avtalen var undertegnet.

Sami Sagol sammen med kona Tova (Foto: Tel Aviv University)
Sami Sagol sammen med kona Tova (Foto: Tel Aviv University)

Keter Plastic ble grunnlagt i Jaffa i 1948. I starten produserte fabrikken kammer, leker og kjøkkenredskaper laget av plast.

I dag er Keter Plastic en del av Keter Group som er verdensledende innen utvikling, produksjon og distribusjon av plastprodukter som for eksempel putekasser, verktøykasser, skap, solsenger, oppbevaringsløsninger, redskapsboder, hagemøbler og leker. Keter Groups produkter selges i rundt 25.000 butikker i over 100 land rundt om i verden.

Keter solseng (Foto: Wikipedia)
Keter solseng (Foto: Wikipedia)

Keters produkter er også populære i Norge og selges for eksempel hos butikkjedene Coop, Plantasjen, Byggmakker og Jysk.

Keter-gruppen har 18 produksjonsfabrikker og to distribusjonssentre i sju europeiske land, i tillegg til USA og Israel. Selskapet har rundt 4.000 ansatte. Nesten 2.000 av dem arbeider i Israel. Hovedkvarteret ligger i Herzliya, nord for Tel Aviv.

Times of Israel meldte 21. juli at Sami Sagol opprinnelig hadde satt salgsprisen til 15,2 milliarder kroner (1,8 milliarder amerikanske dollar).

Ett av de vanskeligste punktene i forhandlingene skal ha vært Sagols krav om at fabrikkene i Israel – med rundt 1.400 ansatte – ikke må nedlegges eller flyttes ut av landet.

Keter verktøykasse (Foto: Flickr)
Keter verktøykasse (Foto: Flickr)

Globes skriver at avtalen først må godkjennes, trolig av det israelske finanstilsynet. Det er forventet å skje i løpet av årets siste kvartal.

Keters Youtube-kanal kan du se mer om produktene de lager.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart