Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. (Foto: ynetnews.com)
Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. (Foto: ynetnews.com)

Shin Bet: – Palestinere forsøkte å kidnappe mor og barn

En terrorcelle fra Ramallah-området er tiltalt for å planlegge kidnappinger av israelere på Vestbredden. De ville bruke gislene for å bytte til seg løslatelse av palestinske fanger.

Ni palestinere fra Ramallah-området er tiltalt for kidnappingsforsøk av israelere, opplyste Yedioth Aharonoth søndag. Shin Bet sa i en uttalelse i midten av mars at palestinerne forsøkte å kidnappe en mor og hennes barn, i nærheten av bosetningen Beit El på Vestbredden.

Ville utveksle kidnappede fanger
Terrorcellens medlemmer ble arrestert av Shin Bet, ved hjelp fra israelsk politi og IDF. Ifølge etterretningstjenesten var terroristene ansvarlige for en rekke kidnappingsforsøk på israelere. Blant annet planla de å bruke israelske statsborgere som forhandlingskort ved en eventuell framtidig fangeutveksling.

Kilder i sikkerhetstjenesten sier terroristene i mars reiste rundt i leiebiler i Binyamin-regionen for å gjennomføre kidnappingsforsøk. De mislyktes med kidnappingsplanene sine.

– Så fire menn foran meg
15. mars, like etter midnatt, angrep de en israelsk kvinne som reise med sitt barn fra Givat Assaf til Beit El. Terroristene blokkerte kvinnens bil og knuste frontruten med stumpe gjenstander, men rømte fra åstedet da et annet israelsk kjøretøy nærmet seg.

I et intervju med Yedioth Aharonoth forteller moren, Yael Shahak, om hvordan hun opplevde angrepet.

– Jeg trodde de var noen fulle arabere eller noe sånt. Jeg brukte bilhornet, før de kjørte i sikksakk foran meg. Stedet var et slikt hvor du ikke kan komme forbi eller unngå bilen foran deg, så jeg kjørte bak dem og forsøkte å unngå dem.

Til slutt klarte mennene å stanse Shahak og stilte seg framfor bilen hennes.

– Jeg så fire menn foran meg. Jeg var skremt over tanken på at de alle var menn, det var før jeg i det hele tatt hadde enset å tenke på om de var arabere eller ikke, forteller hun.

Datteren lå og sov
Kidnapperne forsøkte å forhandle med henne for å få henne til å gå ut av bilen, men kvinnen nektet. Da begynte de å gå løs på bilen.

– Etter mange slag mot frontruten, med alle glasskårene som fløy mot meg, stoppet han plutselig […] Det var først senere jeg forstod at det var fordi de så en bil som kom i retning Beit El.

Heldigvis for Shahak lå datteren hennes og sov i bilen. Hun våknet ikke før vindusruten ble knust.

Flere tilfeller
Tre dager før denne hendelsen angrep terroristene en kvinnelig sjåfør som var på reise langs veien som fører til bosetningen Ma’ale Levona. De knuste bilens frontrute, men kvinnen klarte å flykte fra åstedet i bilen hennes.

Rundt 24 timer tidligere angrep terroristene en israelsk mann som reiste mot Kiryat Sefer. De prøvde å dra mannen ut av bilen, men han klarte å rømme.

Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. Noen av terroristene, som er tilknyttet Populær motstandsfront, er varetektsfengslet i Israel. Andre sitter i varetekt hos de palestinske selvstyremyndighetene.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart