Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN-ansatt: – Måtte Allah tilgi steinkasterne

Bil som ble kastet steiner på 20. september 2015. (Illustrasjonsfoto: Privat via Times of Israel)
Lederen for en av FNs organisasjoner i de palestinske områdene ble alvorlig skadet i steinkasterangrep fredag. Men han kommer ikke med noen fordømmelse av angrepet.

Mounir Kleibo, som er leder for FN-organisasjonen ILO (International Labor Organisation) i de palestinsk-kontrollerte områdene, ble alvorlig skadet i kjeven under et steinkasterangrep fredag. Bilen til Kleibo ble bombardert med steiner langs veien i Øst-Jerusalem, og Kleibo ble skadet i kjeven, ifølge Times of Israel.

Etter angrepet har Kleibo ikke gått ut med noen fordømmelse. I stedet skriver han på Facebook fra sykehussengen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem: ”Måtte Allah tilgi dem som kastet steiner i kveld.”

Ifølge det hebraiske nettstedet NRG har Kleibos Facebook-profil båret preg av å være sterkt pro-palestinsk, til tross for stillingen hans i FN. På den tiden da steinkasterangrepet skjedde, var forsidebildet på Facebook-profilen et bilde av al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem. Profilbildet hans var teksten ”Shuhada” (martyrdom) på svart bakgrunn. I en av sine tidligere poster uttrykte FN-representanten at han ”sørger over martyrene”. Flere endringer er gjort på Facebook-profilen etter at denne saken ble kjent.

FNs koordinator for utviklingsarbeid og humanitær hjelp i ”de okkuperte palestinske områdene”, Robert Piper, fordømmer angrepet på ”et tydelig merket FN-kjøretøy langs vei nummer 50 i Øst-Jerusalem, der en av FNs seniorrepresentanter ble alvorlig skadet”.

En kilde i det israelske utenriksdepartementet sier til NRG at det er ”beklagelig at ikke FN tydelig fordømmer alle palestinske steinkastere”, og at ”det er enda mer beklagelig at en FN-representant som selv har vært offer for en slik handling, fortsetter med å hylle den på Facebook-profilen sin.”


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart