Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bil som ble kastet steiner på 20. september 2015. (Illustrasjonsfoto: Privat via Times of Israel)

FN-ansatt: – Måtte Allah tilgi steinkasterne

Lederen for en av FNs organisasjoner i de palestinske områdene ble alvorlig skadet i steinkasterangrep fredag. Men han kommer ikke med noen fordømmelse av angrepet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Mounir Kleibo, som er leder for FN-organisasjonen ILO (International Labor Organisation) i de palestinsk-kontrollerte områdene, ble alvorlig skadet i kjeven under et steinkasterangrep fredag. Bilen til Kleibo ble bombardert med steiner langs veien i Øst-Jerusalem, og Kleibo ble skadet i kjeven, ifølge Times of Israel.

Etter angrepet har Kleibo ikke gått ut med noen fordømmelse. I stedet skriver han på Facebook fra sykehussengen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem: ”Måtte Allah tilgi dem som kastet steiner i kveld.”

Ifølge det hebraiske nettstedet NRG har Kleibos Facebook-profil båret preg av å være sterkt pro-palestinsk, til tross for stillingen hans i FN. På den tiden da steinkasterangrepet skjedde, var forsidebildet på Facebook-profilen et bilde av al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem. Profilbildet hans var teksten ”Shuhada” (martyrdom) på svart bakgrunn. I en av sine tidligere poster uttrykte FN-representanten at han ”sørger over martyrene”. Flere endringer er gjort på Facebook-profilen etter at denne saken ble kjent.

FNs koordinator for utviklingsarbeid og humanitær hjelp i ”de okkuperte palestinske områdene”, Robert Piper, fordømmer angrepet på ”et tydelig merket FN-kjøretøy langs vei nummer 50 i Øst-Jerusalem, der en av FNs seniorrepresentanter ble alvorlig skadet”.

En kilde i det israelske utenriksdepartementet sier til NRG at det er ”beklagelig at ikke FN tydelig fordømmer alle palestinske steinkastere”, og at ”det er enda mer beklagelig at en FN-representant som selv har vært offer for en slik handling, fortsetter med å hylle den på Facebook-profilen sin.”

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart