Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas-leder oppfordrer palestinere over hele verden til å drepe jøder

Hamas-leder Fathi Hamad (58) holdt tale ved grensen til Israel fredag 12. juli. (Skjermdump fra Youtube)
I en svært aggressiv tale sa Fathi Hamad at Hamas på Gazastripen har fabrikker som lager bombebelter, og at de skal brukes av palestinske selvmordsbombere som vil storme gjennom grensegjerdet og inn i Israel for å drepe.

Fathi Hamad er medlem av den palestinske rådgivende forsamlingen (PLC) og en av topplederne i den islamistiske terrororganisasjonen Hamas, som har full kontroll på Gazastripen.

Da han talte til rundt 6000 palestinere som demonstrerte ved grensegjerdet til Israel fredag 12. juli oppfordret han til drap på jøder rundt omkring i hele verden, skriver Times of Israel.

«Vår tålmodighet har tatt slutt. Vi er på grensen til å eksplodere. Hvis denne blokaden ikke blir avsluttet, kommer vi til å eksplodere i ansiktet til våre fiender, med Allahs tillatelse og heder. Eksplosjonen kommer ikke bare i Gaza, men også på Vestbredden og i utlandet, hvis Allah vil. Vi må drepe alle jøder på planeten Jorden! Vi må slakte og drepe dem, med Allahs hjelp,» sa Hamad.

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Siden 30. mars 2018 har det pågått demonstrasjoner og voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: IDF)

I talen – som kan ses på Youtube – oppfordret han også palestinere på Vestbredden til å drepe israelere med kniv: «O, folk på Vestbredden, hvor lenge skal dere sitte stille? Vi vil at knivene skal komme ut. Dere kan kjøpe kniver for fem shekel! Hvor mye er nakken til en jøde verdt for oss? Er den ikke verdt fem shekel eller mindre?»

Han fortsatte med: «Måtte meglerne og den sionistiske fienden høre denne beskjeden! Dersom vi dør, så dør vi – men vi dør med ære mens vi angriper, ikke mens vi trekker oss tilbake! Vi dør mens vi eksploderer og kutter nakkene og beina til jødene! Vi skal flerre dem opp og rive dem i biter, hvis Allah vil.»

Ledere i Hamas har mange ganger tidligere hyllet og oppfordret til knivstikking, skyting og angrep med kjøretøy mot israelere på Vestbredden og i Israel.

Hamad sa også at Hamas har opprettet fabrikker for å lage bombevester. Han advarte om at palestinere kan komme til å marsjere gjennom grensegjerdet og inn i Israel med bombebelter, hvis Israel ikke opphever restriksjonene på bevegelse. «Dere kommer til å bli drept av våre belter,» truet terrorlederen.

Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)

Fathi Hamad har kommet med lignende trusler flere ganger tidligere. I juli 2018 holdt han tale på en moské i forbindelse med en begravelse i Gaza. Da oppfordret han muslimer til å drepe jøder: «O, muslimer, uansett hvor du finner en sionistisk jøde må du drepe ham. Det er et uttrykk for din solidaritet med Al-Aqsa-moskeen, og et uttrykk for din solidaritet med … ditt Jerusalem, ditt Palestina og … ditt folk.»

Dette utdraget av Fathi Hamads tale er oversatt til engelsk av MEMRI.

En Hamas-leder i Gaza – som ikke ville bli navngitt av Times of Israel – forsøkte på fredag å distansere terrororganisasjonen fra Fathi Hamads uttalelser. Han insisterte på at kommentarene ikke representerer organisasjonens offisielle politikk.

«Dette er personlige uttalelser som ikke representerer Hamas. De er ikke noe annet enn følelsesladde kommentarer som han kan ha sagt på grunn av drapet på et av våre medlemmer. Problemet vårt er ikke med jødene, men med okkupasjonen og den sionistiske bevegelsen som okkuperer Palestina,» hevdet Hamas-mannen.

Palestinernes sjefsforhandler, Saeb Erekat, har i dag fordømt Hamads uttalelser.

På Twitter skriver han: «Den palestinske sakens rettferdige verdier inkluderer begeistring for frihet, rettferdighet og likhet. De avskyelige uttalelsene til Hamas-leder Fathi Hamad om jøder representerer ingen av dem. Religion bør ikke bli brukt for politiske formål.»

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat truer med å oppløse selvstyremyndighetene innen utgangen av året, samtidig som han avviser Netanyahus utspil om nye forhandlinger. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart