Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-terrorist skjøt og såret tre IDF-soldater på israelsk side av Gaza-grensen

Store sikkerhetsstyrker søkte etter en Hamas-terrorist som tok seg inn i Israel natt til torsdag 1. august. (Foto: IDF)
Terroristen befant seg inne på israelsk territorium i rundt to timer før han ble nøytralisert.

Rundt klokken 02 natt til torsdag lokal tid tok en bevæpnet palestiner seg inn i Israel fra Gazastripen, meldte Times of Israel og I24news i formiddag. Mannen krysset grensegjerdet sør på Gazastripen.

Torsdag ettermiddag skriver IDF på Twitter at terroristen hadde til hensikt å angripe et israelsk sivilt boligområde som ligger bare 1,6 kilometer fra der han krysset grensen.

I en oppfølgende artikkel torsdag kveld siterer Times of Israel en IDF-offiser som forteller at terroristen var inne på israelsk territorium i hele to timer før han ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker. Årsaken til at det gikk så lang tid før han ble nøytralisert var at soldatene fryktet å treffe egne soldater i mørket. Derfor gikk de metodisk og svært forsiktig fram.

Hendelsen startet altså klokken 02 lokal tid da en IDF-patrulje observerte en bevæpnet mann som nærmet seg grensegjerdet fra Gaza-siden. Da mannen hadde krysset og befant seg rundt 250 meter fra gjerdet forsøkte IDF-patruljen å stanse ham ved å åpne ild, men de lyktes ikke å treffe, og han forsvant i mørket. Deretter tilkalte de ekstra mannskap før de fortsatte letingen.

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Det var i skuddvekslingen som fulgte etter at terroristen til slutt var oppdaget, at en IDF-offiser og to soldater ble truffet av kuler eller splinter fra en av terroristens håndgranater.

Soldatene ble fraktet til Soroka-sykehuset i Beersheva for medisinsk behandling. De to soldatene, som fikk lettere skader i trefningen, kunne forlate sykehuset kort tid etter ankomst, mens offiseren ble innlagt med moderate skader.

Dette skal være Hamas-terroristen Hani Abu Salah som natt til torsdag 1. august tok seg inn i Israel fra Gazastripen. (Foto: Twitter/Kan)

Ifølge palestinske medier skal terroristens navn være Hani Abu Salah, og skal ha vært medlem av Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, det vil si den militære avdelingen av terrororganisasjonen Hamas. Han var kledd i Hamas-uniform og bevæpnet med et automatgevær av typen AK-47 Kalashnikov og flere håndgranater.

I24news skriver at Abu Saleh trolig gjennomførte angrepet som hevn etter at broren ble drept i mai i fjor i en av de voldelige demonstrasjonene som har pågått ved grensegjerdet til Israel hver uke siden mars i fjor.

Ifølge en IDF-talsmann tror det israelske militæret at Abu Salah handlet på egen hånd og ikke på ordre fra ledelsen i Hamas.

Palestinere på Gazastripen forsøker å rive ned sikkerhetsbarrieren mellom Gaza og Israel. (Foto: IDF)a
Palestinere på Gazastripen forsøker å rive ned deler av sikkerhetsbarrieren mellom Gaza og Israel. (Foto: IDF)

I forkant av terroristens angrep skal det ha vært kraftige kamper i nærheten av Khan Younis helt sør på Gazastripen mellom IDF og væpnede palestinere.

En video publisert av palestinske nyhetsmedier, som oppgis å være fra området, viser at det blir skutt opp lysgranater, sannsynligvis av israelske soldater. Lokale palestinere meldte om mye skyting og det skal ha vært israelsk flyaktivitet i området.

Skudd fra en israelsk stridsvogn traff og ødela en Hamas-posisjon.

Dette er Hamas-posisjonen som ble truffet av skudd fra en israelsk stridsvogn i trefningene natt til torsdag 1. august. (Foto: Twitter)

IDF stengte veier og utplasserte ekstra mannskap for å beskytte israelske sivile i nærheten av grensen til Gazastripen mens trefningen pågikk.

Israelske soldater ga ekstra beskyttelse til sivile i området.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart