Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et videoopptak fra Mavi Marmara før konfrontasjonen med israelske soldater, viser IHH-leder Bülent Yildirim når han oppfordrer sine tilhengere til å kaste israelske soldater overbord. (Skjermdump fra film på YouTube, se lenke i artikkeltekst.)
Et videoopptak fra Mavi Marmara før konfrontasjonen med israelske soldater, viser IHH-leder Bülent Yildirim når han oppfordrer sine tilhengere til å kaste israelske soldater overbord. (Skjermdump fra film på YouTube, se lenke i artikkeltekst.)

Bülent Yildirim mistenkt for transaksjoner til Al-Qaida

Lederen av den tyrkiske og islamistiske organisasjonen IHH, Bülent Yildirim, blir etterforsket av tyrkisk politi for pengeoverføringer til Al-Qaida. Dette meldte tyrkiske aviser før helgen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Etterforskningen blir ledet av en ekspertgruppe som er oppnevnt av regjeringen i Ankara. Ekspertgruppen mener Yildirim skal ha gitt økonomisk støtte til Al-Qaida.
IHH var hovedarrangør for Gaza-flåten i 2010. Det var ombord på deres skip at tyrkiske aktivister møtte israelske soldater med vold. Yildirim var også  ombord på Mavi Marmara. Her oppfordret han blant annet sine tilhengere til å kaste israelske soldater over bord. Oppfordringen ble møtt med jihad-slagord om at Allah er stor.

I forrige uke ga riksrevisor Micha Lindenstrauss ut en rapport hvor han gir den israelske regjeringen skarp kritikk for beslutningsprosessen i tilknytning til Mavi Marmara-episoden. Professor Uzi Arad, som ledet Israels nasjonale sikkerhetsråd på den tiden, har også kommet med ny kritikk av regjeringens opptreden.

– Debatten på møtet i regjeringens sikkerhetsutvalg før flåten kom var ekstremt uryddig, mener Arad.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart