Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan tok imot en delegasjon av Hamas-ledere 22. august 2020. (Foto: T.C. Cumhurbaşkanlığı, Twitter)

Tyrkia tok imot Hamas-ledere på USAs terrorliste

Tyrkia har markert seg som en av landene med sterkest fordømmelse av normaliseringsavtalen mellom De forente arabiske emirater og Israel.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Lørdag 22. august var Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan vertskap for en større delegasjon Hamas-ledere. Blant gjestene var både Ismail Haniyeh og Saleh al-Arouri, begge ettersøkt som terrorister av USA med belønning på opptil fem millioner dollar for dem som kan bistå med arrestasjon.

13. august meldte den britiske avisen The Telegraph at Tyrkia har gitt statsborgerskap til fremstående Hamas-medlemmer.

Både Hamas og Tyrkias regjeringsparti har røtter i Det muslimske brorskap.

18. august 1988 vedtok Hamas sitt charter, hvor den islamske bevegelsens politiske mål blir beskrevet. Hamas kommer med konklusjonen allerede i forordet – Islam vil eliminere Israel. «Vår kamp mot jødene er svært omfattende og alvorlig, og vil følgelig trenge all den lojale støtten vi kan få, og senere må den bli etterfulgt av nye fremstøt og forsterket av bataljoner fra den vidt forgrente arabiske og islamske verden inntil fiendene er overvunnet og Allahs seier er et faktum,» skriver Hamas i sin grunnlov.

Oppdatering 26. august: Tirsdag 25. august rykket USA ut med en offisiell kritikk av Tyrkias mottakelse av Hamas-lederne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart