NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Ingen partner lenger

Limor Livnat (bildet) er en av de to kvinnelige statsrådene i Israel. Hun tilhører høyrefløyen i Sharons Likud-parti, hvor Sharon etter hvert vel tilhører partiets sentrum. Livnat er undervisningsminister og arbeider for å gjeninnføre mange av de "gamle" idealene i israelsk undervisning. Hun er nå regnet som en nær alliert av tidligere statsminister Binyamin Netanyahu, som håper på å bli statsminister ved neste valg (ved å skyve ut Sharon i Likud). På litt lengre sikt har Livnat nok egne statsminister-ambisjoner også. Det følgende er et referat av en artikkel hun hadde i Jerusalem Post 24.12.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel har reddet sine naboland to ganger fra Arafat: Jordan i 1970 og Libanon i 1982. I begge tilfellene hadde Arafat forsøkt å ta kontroll over og snylte på et land som grenset til Israel. Hans hensikt var å drive total krig mot oss.

Israel har stått for en fin diplomatisk prestasjon: Nå støtter både USA og EU Israel i kravet om at palestinerne må fjerne terroren straks og uten betingelser. Men blant israelerne selv, og Israels venner, finnes det noen som har vanskelig for å forstå at det ikke er mulig å fjerne det palestinske terror-apparatet uten å fjerne ham som bygde det og fortsatt har ansvaret for det. [Arafat vil nemlig at terrororganisasjonene skal være der og kunne brukes når han synes det passer.]

I 1988 skal Arafat ha anerkjent Israel og FN-resolusjon 242 [bl. a. om at Israel skal ha anerkjente og sikre grenser]. Da tok han i bruk en glimrende strategi som han har lykkes med til nylig: Han overbeviste folk i Vesten og i Israel om at han var villig til å inngå kompromisser og lage «de modiges fred» med Israel. Men samtidig bygde han opp en militær infrastruktur i Judea, Samaria og Gaza, med støtte av arabiske land og terror-organisasjoner som arbeider i dette området.

I dag forstår nesten alle [i Israel] at en morder fortsetter med å være morder. Når lederen for det palestinske styret [Arafat] snakker hyklersk om fred, høres det latterlig ut og blir avvist. Tiden er nå inne til å gjøre slutt på den kvalmende debatten om Arafats person: Er han en fredspartner eller ikke? Er han «relevant» eller ikke?

Tiden er inne for Israel til å skride til handling. Da tenker jeg ikke på tanken om «ensidig atskillelse» [at Israel trekker seg tilbake til grenser det selv definerer og overlater resten til palestinerne selv, bygger gjerde rundt det palestinske området og hindrer terror-kontakt]. Den ideen er et resultat av en rask og uansvarlig tenkning fra de samme folkene som stod bak Oslo-prosessen fra begynnelsen av og i alle årene.


Dette er hva Israel bør gjøre straks:

a) Alle terrororganisasjoner må avvæpnes. Det gjorde britene i Nord-Irland, og det gjør Vesten i Kosovo. De som ikke selv leverer inn sine våpen, må avvæpnes med makt. At alle terror-grupper er avvæpnet, må være en uomtvistelig betingelse for å holde fredssamtaler med politikere.

b) Vi må ikke skille mellom de politiske og militære fraksjonene i terror-organisasjoner. Israel må gjøre som USA har gjort i Afghanistan: De skiller ikke mellom Taliban-lederne [politiske] og hæren deres. Den «militære» Omar bin Laden og den «religiøse» Mullah Omar er begge fiender. Israel må behandle sjeik Ahmed Yassin, lederen for Hamas, som en terror-leder.

c) Israel må styrke pragmatiske, palestinske ledere som tenker mer på sitt folks velferd enn på gamle myter (om «rett til å vende tilbake»).

Slike ledere finnes. På slutten av 1980-tallet begynte daværende forsvarsminister Yitzak Rabin og utenriksminister Moshe Arens å etablere kontakter med dem. Det førte til at PLO myrdet noen av de lokale lederne som var villige til å inngå kompromisser med Israel.
I 1988 ble PLO anerkjent av den amerikanske administrasjonen. Men etter Golfkrigen [da PLO støttet Saddam Hussein], hadde PLO mistet sin legitimitet og var nær ved å bryte sammen.

Det var en gylden anledning for Israel til å styrke det lokale lederskapet på bekostning av PLO. Men arkitektene bak Oslo-prosessen trodde at et svekket PLO skulle bli en ideell forhandlingspartner. Resten er historie.

Ti år etter har Israel den samme muligheten. Vi må ikke igjen spille Arafats spill. Vi må bygge ut forbindelser og tillit med lokale ledere, folk som er fra de palestinske områdene, folk som vil glemme PLOs mytologi og forholde seg til den virkelige verden og omsider bry seg om hva som tjener deres eget folk.

Alt dette kan vi oppnå hvis vi slutter å erklære oss enig i at det bør bli en palestinsk stat i store deler av Judea, Samaria [Vestbredden] og Gaza.

Lokale ledere med lokalt selvstyre? Ja. Men en stat? Nei!

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart