Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

For Pakistan er atomvåpen «vanlig våpen»

Pakistan er en muslimsk stat, med forholdsvis nære bånd til den arabiske verden. I sin faste spalte i Jerusalem Post lot Caroline B. Glick Pakistan være hovedtemaet den 7. juni i år. Vi skal gjengi fritt noen få punkter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Herskeren i Pakistan, general Pervez Mosharraf, er blitt mottatt av president George W. Bush i USA og er blitt lovt hundrevis av millioner av dollar i økonomisk hjelp. USA har opphevd sin delvise boikott av Pakistan (den skulle forsøke å hindre at landet fikk atomvåpen).

Samtidig leter amerikanske spesialstyrker i de afghanske fjellene etter styrker fra det muslimske terror-nettverket. Men de finner ingenting, fordi fienden oppholder seg trygt på den pakistanske siden av grensen. Av dette har Musharaff lært at det går an å støtte terror i praksis og likevel få penger fra Vesten. Det ligner på det Arafat har drevet med lenge: Han «fordømmer» terror av og til, støtter det i praksis, og får penger fra Norge og EU.

Holdningen til atomvåpen er annerledes og mer skremmende i Pakistan enn i andre land. Pakistan og India står i dag på randen av en atomkrig. Pakistan har nylig foretatt tre tester av raketter, og har erklært at for Pakistan er atomvåpen å betrakte som vanlige våpen, som ikke bare skal brukes som svar på et eventuelt atomangrep, men også som svar på et angrep med konvensjonelle («vanlige») våpen.

Situasjonen i Pakistan er generelt nokså håpløs. Etter 55 års selvstendighet har det lykkes Pakistan å bygge atomvåpen. De har et militærvesen som fungerer. Og de har et system av islamske skoler som innpoder millioner av elever med jihad-kulturens verdier. Noen vil sikkert regne dette for prestasjoner.

Men ellers er Pakistan en mislykket stat. Under 33 % av de voksne kan lese og skrive. Fattigdommen og skitten i storbyene er i en grad vi ikke kan tenke oss. Ulike grupper bruker vold for å få makten i ulike provinser, internt i Pakistan.

Om få år har Iran og/eller Irak fått atomvåpen. Det er en livsfarlig situasjon: Massedrapsvåpen i hendene på mislykkede regimer som ikke bryr seg noe særlig om sin egen befolkning en gang, og enda mindre om sivile hos «fienden».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart