Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Massedrapsvåpen fra Europa til bruk mot Israel

Moshe Arens sa i 1991: Europeiske land har vært villig til å gi Saddam Hussein hvilke våpen som helst, inkludert atomvåpen, så lenge de trodde at våpnene skulle brukes mot Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Moshe Arens har i mange år vært en framtredende politiker i Israel. Han representerer Likud. Ved det kommende valget stiller han ikke opp, blant annet på grunn av høy alder. Men den nåværende atmosfæren av personlig vinning og bruk av tvilsomme metoder passer dårlig for Moshe Arens, som er respektert i alle fløyer i Israel som en mann med stor personlig integritet.

Under Golfkrigen i 1991 var Moshe Arens forsvarsminister i Israel. 3. februar dette året holdt han en tale. Deler av talen var gjengitt i Israels radios sending på engelsk, og vi refererer etter den.

Moshe Arens sa at det er trukket mange paralleller mellom Hitler og Saddam Hussein. (Nå i 2003 er «utviklingen» kommet lenger – nå er det visst helst president Bush som blir sammenliknet med Hitler.) Men, sa Arens, en av de store forskjellene mellom Hitler og Saddam Hussein lå i verdens reaksjon på dem: Verden bøyde seg for Hitler i altfor stor grad, men den gav ikke Hitler våpen. Men verden, også vestlige land, har rustet opp Saddam Hussein.

Hadde det stått til Frankrike, ville Saddam Hussein for lengst hatt atomvåpen [altså lenge før 1991]. Frankrike bygde et atomanlegg i Irak, og det anlegget kunne brukes til å framstille atomvåpen. Israel forhindret dette ved å bombe anlegget, en handling som skaffet Israel meget sterk fordømmelse [ikke minst fra Norge, men også fra USA og resten av verden. Dette var i 1981.]

Tyske, franske og italienske firmaer har hjulpet Saddam Hussein med å skaffe seg store mengder giftgass, mens myndighetene i disse landene har lukket øynene solid igjen. Tyske firmaer har hjulpet Irak med å bygge om rakettene sine slik at de kan nå Israel.

Saken er, sa Moshe Arens: Vestlige land hadde ingen betenkeligheter med å gi Saddam Hussein hvilke massedrapsvåpen som helst så lenge de trodde at han skulle bruke dem mot Israel.

Først da vestlige interesser kom inn i bildet, ble holdningen til Saddam Hussein en annen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart