Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

januar 19, 2003

Konfiskerer penger

Israelske sikkerhetsstyrker stengte i forrige uke en bankkonto i en palestinsk bank, og konfiskerte 40 000 Shekel som beviselig var knyttet til Hamas’ terrorvirksomhet. Forsvarsminister

Kraftig anti-Israel fokusering

På svært mange av demonstrasjonene mot krig i Irak som fant sted omkring i verden i går benyttet demonstrantene anledningen til også å kritisere Israel

Situasjonsbilde august 1990

Irak har okkupert det lille nabolandet Kuwait. Når dette programmet blir laget, er situasjonen uklar. Men noe kan vi si:

Saddams jøder

Ingen arabiske land er demokratiske, alle blir styrt av en liten klikk som ikke er valgt av folket. Irak er et beinhardt diktatur, en ettparti-stat. Partiet heter Ba’ath-partiet. I 1969, ikke lenge etter at partiet hadde tatt makten, ble ni jøder hengt på den største plassen i hovedstaden Bagdad. De var anklaget for å ha spionert for Israel.

Massedrapsvåpen fra Europa til bruk mot Israel

Moshe Arens sa i 1991: Europeiske land har vært villig til å gi Saddam Hussein hvilke våpen som helst, inkludert atomvåpen, så lenge de trodde at våpnene skulle brukes mot Israel.

Før Golfkrigen

Dette programmet ble laget før FNs tidsfrist for Irak til å trekke seg ut av Kuwait løp ut i januar 1991, før selve krigen startet.

Egypt truet med krig

Egypt er det eneste arabiske landet som har en fredsavtale med Israel, alle de andre landene i er ulike grader av krigs-situasjon med Israel, selv om det ikke er skyting til daglig. Fredsavtalen ble inngått av Mubaraks forgjenger, Anwar Sadat. Han ble myrdet av fanatiske muslimer, blant annet på grunn av fredsavtalen. Mubarak har tidligere sagt at han ikke ville ha inngått noen fredsavtale med Israel selv. Men når avtalen først finnes, vil han overholde den.

Arafat støtter skurkene

Denne artikkelen er skrevet i august 1990, og forteller om det forholdet Arafat og hans PLO hadde både til Saddam Hussein og til andre av de store skurkene som var aktuelle på den tiden og årene like før. Opprinnelig var den manuskript til et nærradio-program i Stavanger. Bakgrunnen er at Irak på det tidspunktet nylig hadde okkupert nabolandet Kuwait.

0

Your Cart