Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Før Golfkrigen

Dette programmet ble laget før FNs tidsfrist for Irak til å trekke seg ut av Kuwait løp ut i januar 1991, før selve krigen startet.

Situasjonen er spent, men rolig. Saddam Hussein har truet Israel med giftgass, og sagt at dersom det blir krig, kommer det et angrep mot Israel selv om israelerne ikke selv gjør noe. Israelerne forbereder seg på det som kan komme. Alle er oppfordret til å ha et rom som de tetter til. De bruker tape eller andre materialer til å tette til alle sprekker, sikrer seg at døra slutter godt til, osv. Dette rommet bør ligge så høyt som mulig i huset, for giftgass legger seg langs bakken. Den israelske befolkningen har fått gassmasker og annet verneutstyr.

Israelerne holder en stor del av flyvåpenet sitt på vingene hele tiden. Det er spinndyrt, men det er nødvendig for å kunne svare best mulig på et eventuelt angrep fra Irak. Et slikt angrep må antakelig komme fra fly eller raketter, for Irak grenser ikke til Israel. Staten Jordan ligger imellom.

Flere flyselskaper, blant dem SAS, har innstilt sine ruter til Israel på grunn av krigstrusselen. Men de flyene som går, er stort sett fullastede begge veier. Ut av Israel er det europèere og amerikanere som vil komme seg til sikrere strøk. Inn til Israel er det mest to typer mennesker: For det første innvandrere, særlig fra Sovjetunionen. Når dette programmet blir laget, kommer de fremdeles i strie strømmer. Trusselen mot jøder er så sterk i Sovjetunionen at de foretrekker krigstrusselen i Israel.
Den andre store gruppa som reiser inn til Israel er israelere som arbeider i utlandet, men som vil stå sammen med sitt folk i en kritisk situasjon. Det har vært typisk for de krigene Israel har vært gjennom: Utflyttede israelere strømmer hjem for å være med, ellers føler de at de ville svikte sitt land. Dessuten kommer det mindre grupper jødiske og kristne turister som vil vise samhørighet med Israel i en vanskelig situasjon.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart