NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Situasjonsbilde august 1990

Irak har okkupert det lille nabolandet Kuwait. Når dette programmet blir laget, er situasjonen uklar. Men noe kan vi si:

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Herskeren i Irak, Saddam Hussein har igjen vist seg som den hensynsløse og brutale diktatoren han er. Det er ikke noe nytt. Det følgende bygger mest på stoff fra det amerikanske nyhetsbladet TIME:

Saddam Hussein har personlig deltatt i et mordforsøk på en tidligere hersker i Irak, Adbul Karim Kassem. Hussein fikk ei kule i leggen. Han klarte å flykte til Syria, og kom seg siden til Egypt, hvor Nasser styrte. I 1963 vendte Hussein tilbake til Irak. I 1968 fikk partiet hans kontroll. En slektning ble innsatt som formell leder, men i virkeligheten var det Hussein som styrte. Da lederen trakk seg i 1979, fikk Saddam hele kontrollen. Han feiret det med å gi ordre om at 21 medlemmer av regjeringen skulle henrettes. Blant dem var en av hans nærmeste kamerater. Anklagene var usannsynlige og vage, de lød på forræderi. En annen gang tok Hussein noen regjeringsmedlemmer med seg til fengslet i Bagdad. Der fikk de beskjed om personlig å skyte en rekke politiske fanger. Det var for å sikre seg lojalitet ved at de alle var skyldige i mord, slik at alle ville frykte en ny regjering. Dessuten var det en påminning om hva deres egen skjebne kan bli hvis de ikke passer seg.

I 1980 gikk Irak til angrep på Iran, og det var innledningen til en krig som varte i 8 år og kostet hundretusener av mennesker livet, kanskje over en million. Da situasjonen ble vanskelig for irakerne, begynte de å bruke giftgass, noe som er forbudt i internasjonal lov. En gang under krigen innvendte en av hans generaler at et angrep Hussein hadde gitt ordre til, ville koste svært mange menneskeliv. Saddam ba generalen bli med inn i rommet ved siden av og diskutere saken. Etter at døren var lukket, kunne de andre høre et skudd. Saddam kom tilbake alene, og stappet pistolen ned i hylsteret. Ingen har sett mer til generalen.

Saddam Hussein førte også krig mot sine egne kurdere, de utgjør 19 % av den irakiske befolkningen. Han brukte giftgass mot dem, også mot ubevæpnede sivile.

Saddam Husseins Irak er et beinhardt diktatur. Hundrevis blir henrettet hvert år. Tortur er vanlig. En må ha tillatelse av politiet for å eie en skrivemaskin [dette var altså i 1990], for ikke å snakke om alle typer kopieringsutstyr.

Dessverre er det ikke noe som tyder på at Saddam Hussein er isolert i sitt eget folk. Det virker som om en stor del av befolkningen i Irak støtter hans voldspolitikk. Det samme gjelder mange andre arabere. Vi har sett at titusener av jordanere melder seg frivillig til å slåss og dø for Saddam Hussein. Den sterke mann er en idealskikkelse i arabisk tradisjon, og det betyr ikke så mye om han er en forbryter, tyrann og løgner av groveste klasse. Mange har sympati for hans ideer om en stor arabisk stat, med ham selv på toppen, naturligvis. Det er skremmende at disse holdningene er så utbredt i den arabiske verden.

Trusselen mot Israel
Irak grenser ikke til Israel, men raketter og fly kan bringe giftgass og om noen år atomvåpen til Israel. Men Israel håper at selv om Saddam Hussein viser stadig flere tegn på stormannsgalskap, vil han holde seg i skinnet med masse-ødeleggelsesvåpen. Han vet at Israel kan gjengjelde massivt. Dessuten holder Israel på å utvikle, sammen med USA, forsvarsraketter som skal kunne skyte ned eventuelle angrepsraketter før de når fram, selv om dette alltid vil være usikkert.

For å komme med sin hær til Israel, må Irak gjennom Jordan. Det holder nesten å dra gjennom Saudi-Arabia, men det ligger noen kilometer av Jordan imellom Sør-Israel og dette landet. Israel har erklært at dersom irakiske militær-styrker går inn i Jordan, er det casus belli, det vil bli regnet som en krigserklæring. Israel vil ikke slippe Iraks styrker helt inn til grensen uten å gjøre noe.

Vesten bør nå kunne koste på seg å innrømme åpent at den tok feil under krigen mellom Irak og Iran. Iraneren Khomeini var regnet som den store skurken og Iraks Saddam Hussein som nesten snill gutt. Det var jo Hussein som startet krigen. Da Irak begynte å bruke giftgass i stor stil mot Iran, for ikke å snakke om da han brukte den mot sine egne kurdiske irakere, reagerte verden praktisk talt ikke. Det var kanskje da Saddam Hussein begynte å tro at han kan gjøre som han vil. Bruken av giftgass skulle ha ført til de tiltakene verden tar i bruk nå. Men Vesten har ventet til nå, da egeninteressene står på spill på grunn av oljen. Vi håper at det ikke er for sent til å stoppe Saddam Hussein.


Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart