Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Hamas» i Europa

Noen kritiserer Israel for å ikke "ha dialog" med Hamas. Men flere europeiske land fører en strengere politikk overfor terrorgrupper.

Noen kritiserer Israel for å ikke «ha dialog» med Hamas. Men flere europeiske land fører en strengere politikk overfor terrorgrupper.

Frankrike
Fransk lov tillater at man forbyr et parti, eller forbyr dets aktiviteter, hvis det driver rasistisk propaganda. Man kan oppløse organisasjoner som oppmuntrer til væpnede demonstrasjoner, som ligner militser eller som «har som mål å undergrave integriteten til det nasjonale området eller bruker makt for å angripe den republikanske regjeringen».
Et parti på ytre høyre ble oppløst i 2002 etter at et medlem forsøkte å drepe president Chirac. To militante kurdiske organisasjoner ble forbudt i 1993 og en nyfascistisk gruppe i 1982.

Tyskland
Tysk lov forbyr parti-aktiviteter som betyr en trussel mot den konstitusjonelle, demokratiske regjeringen i Tyskland. På 50-tallet ble et ny-nazistisk og et kommunistisk parti forbudt.

Spania
Partier kan oppløses eller hindres i å fungere hvis de er kriminelle, spesielt hvis de er bevæpnet eller en terror-gruppe. Fra 2002 kan et parti forbys hvis det støtter en radikal endring i statens politiske struktur, eller støtter terror direkte eller indirekte.
I august 2002 ble Batasuna-partiet forbudt fordi det ikke fordømte terror-angrep fra ETA. Dette var nok, selv om det ikke ble bevist at partiet selv hadde vært innblandet i terroren.

Italia
Partiene har forbud mot å bruke midler som ikke er demokratiske. Det er forbudt å drive fascistiske eller fascist-lignende partier. Et parti ble forbudt etter denne loven i 1974.

Østerrike
Landet har forbud mot nazistiske partier. Da det høyre-orienterte Frihetspartiet med Jörg Haider kom inn i regjeringen i 2000, innførte EU uoffisielle diplomatiske sanksjoner mot Østerrike. Etter hvert ble sanksjonen oppmyket og bare rettet mot Haider og hans parti.

Nederland
Det er forbudt å oppfordre til hat, fremmedhat og rasediskriminering. Det nasjonale folkepartiet ble forbudt i 1998 for å oppfordre til hat og fremmedhat.

Kilde: En artikkel av Herb Keinon i Jerusalem Post 31. januar 2006.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart