Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Iran og den store Satan

Før Irak angrep Iran (1980), hadde Iran slått til mot den store Satan: 4. november 1979 ble den amerikanske ambassaden i Teheran stormet og okkupert.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Nær hundre medlemmer av ambassadestaben ble tatt som gisler; på Khomeinis ordre ble alle fargede og kvinner løslatt 17. november, men de resterende 52 ble holdt som fanger i 444 dager, til 21. januar 1981.

I 1983 utkom det første merket til minne om erobringen: Iranske studenter entrer ambassade-porten, et gissel har det amerikanske flagget som bind for øynene, og Stars and Stripes er satt i brann. Seierherrens tekst lyder:OVERTAGELSEN AV USAs SPIONREDE. Lignende merker med samme tekst utkom i 1985, 1987 og 1988.

Vincennes i Hormuz-stredet i Gulfen. Den dagen ble fartøyet angrepet av et iransk F-14-jagerfly, hevdet kapteinen, og følgelig ble jageren skutt ned. Men flyet viste seg å være et iransk sivilt fly, som skulle ha landet i Dubai. Som et resultat av det fryktelige mistaket omkom alle de 286 om bord. President Reagan beklaget deretter tragedien – men fremholdt samtidig at mannskapet på Vincennes ikke kunne klandres for å ha forvekslet en F-14 med et sivilt fly – som var omtrent tre ganger større. Og følgelig: De profesjonelle krigerne kunne heller ikke klandres for å ha oppfattet et fly på stø kurs som angrep. En svært pinlig sak for USA – og det aggressive USA måtte naturligvis «feires» med et iransk frimerke

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart