Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iran og den store Satan

Før Irak angrep Iran (1980), hadde Iran slått til mot den store Satan: 4. november 1979 ble den amerikanske ambassaden i Teheran stormet og okkupert.

Nær hundre medlemmer av ambassadestaben ble tatt som gisler; på Khomeinis ordre ble alle fargede og kvinner løslatt 17. november, men de resterende 52 ble holdt som fanger i 444 dager, til 21. januar 1981.

I 1983 utkom det første merket til minne om erobringen: Iranske studenter entrer ambassade-porten, et gissel har det amerikanske flagget som bind for øynene, og Stars and Stripes er satt i brann. Seierherrens tekst lyder:OVERTAGELSEN AV USAs SPIONREDE. Lignende merker med samme tekst utkom i 1985, 1987 og 1988.

Vincennes i Hormuz-stredet i Gulfen. Den dagen ble fartøyet angrepet av et iransk F-14-jagerfly, hevdet kapteinen, og følgelig ble jageren skutt ned. Men flyet viste seg å være et iransk sivilt fly, som skulle ha landet i Dubai. Som et resultat av det fryktelige mistaket omkom alle de 286 om bord. President Reagan beklaget deretter tragedien – men fremholdt samtidig at mannskapet på Vincennes ikke kunne klandres for å ha forvekslet en F-14 med et sivilt fly – som var omtrent tre ganger større. Og følgelig: De profesjonelle krigerne kunne heller ikke klandres for å ha oppfattet et fly på stø kurs som angrep. En svært pinlig sak for USA – og det aggressive USA måtte naturligvis «feires» med et iransk frimerke

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart