Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Huskeliste for flåteaktivistene

Syv norske politiske aktivister skal denne uken delta i en internasjonal flåte som prøver å bryte blokaden av Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Her følger en huskeliste til Stine R. Håheim (stortingsrepresentant Ap), Bjørn O. Olsen, Mina Boldermo Eriksen, Grete Soleng, Torstein Dahle (tidligere leder i Rødt), Aksel Hagen (stortingsrepresentant SV) og Tove Henny Lehre.

«Ingenting» kommer til å stanse dem
Delegasjonsleder Torstein Dahle trenger aller først en personlig påminnelse. «Kommer vi oss fra land, er det en stor seier. Da er det ingenting som er mellom oss og Gaza,» sier han til Bergens Tidende.

Dahle trenger tydeligvis å bli påminnet om nærværet til den israelske marinen, som opprettholder en fullt lovlig sjøblokade av Gaza-stripen. Tre korvetter, ti rakettskip, tre ubåter og et ukjent antall patruljebåter og støtteskip er kanskje «ingenting» i Dahles øyne, men en betydelig del av disse skipene kommer i hvert fall til å plassere seg mellom flåten og stranden på Gaza-stripen. Israel kommer ikke til å la noen skip bryte blokaden av Gaza-stripen, gjorde statsminister Benjamin Netanyahu klart søndag.

Dersom flåteledelsen igjen velger å ignorere tilbudet om å gå til havn i Ashdod for kontroll av lasten, kommer utfallet til å bli som i mai 2010 – israelske styrker må ta fysisk kontroll over skipene. Dahle vil komme til å oppleve at dette «ingenting» som er mellom ham og Gaza-stripen, utrolig nok, stanser ham og tar fram ham gleden over å bli omfavnet av antisemittiske Hamas-ledere på stranden.

Blokaden er lovlig
Jeg vil minne dere alle om at det er krigstilstand mellom myndighetene som kontrollerer Gaza-stripen og Israel. Det gjør blokaden lovlig i seg selv. Göran Lysén, som er professor emeritus i folkerett, slår fast at Israel på denne bakgrunn også harrett til å gripe inn i internasjonalt farvann mot skip som har uttrykt intensjon om å bryte sjøblokadenDen samme vurderingen gjør den norske forskeren Cecilie Hellestveit, som er ekspert på folkerett og Midtøsten.

Risikerer lite
Dere trenger nok neppe å bli minnet om hva som skjedde ombord på Mavi Marmara 31. mai 2010. Men en vesentlig detalj kan det være greit å minne om: Det var ikke én eneste vestlig eller arabisk person blant aktivistene som ble skadet eller drept i konfrontasjonen. Dette bekrefter at volden ble planlagt og satt i gang av en separat gruppe tyrkiske aktivister. Flere av disse var nok i flokken som sang islamistiske krigssanger i forkant av bordingen.

Dersom dere fra Norge holder dere til den annonserte ikke-volds linjen, risikerer dere neppe mer enn noen dagers fengsel og røff behandling fra unge, usikre israelske vakter, samt ti års innreiseforbud til Israel. Jeg vil tro dere neppe er blant dem som legger påskeferiene til Eilat eller Galilea uansett, så dette tapet kan dere kanskje bære?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart