Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Republikanske kandidater vil være tøffere mot Iran

Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)
Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)
Mike Huckabee "forstår ikke" hvorfor president Barack Obama presser Israel til ikke å gå til aksjon mot Iran. Han tror republikanske presidentkandidater vil være tøffere mot den islamske republikken.

Huckabee, som kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat i USA i 2008, er på sitt årlige besøk i Israel. Han tror de fremste republikanske kandidatene – Mitt Romney, Ron Santorum og Newt Gingrich – forstår at Midtøsten ikke blir sikrere med amerikansk nøling og usikkerhet. Alle, med unntak av Ron Paul, vil «gå lengre» mot Iran enn Obama, mener den tidligere guvernøren i Arkansas.

Jerusalem Post innvender at Irans atomprogram fikk utvikle seg i åtte år under Bush-administrasjonen, sist gang republikanerne styrte i Det hvite hus.

– Vi er i en annen posisjon nå enn vi var for fire år side, svarer Huckabee.

Han er «bekymret» for Israel dersom Obama sikrer seg en andre periode i Det hvite hus. Obama har for lite «personlig oppmerksomhet» på Israel, mener Huckabee. Han etterlyser også at presidenten besøker Israel. «Det er på høy tid.»

Huckabee avviser ikke etableringen av en palestinsk stat, men den må ikke komme på bekostning av Israel, understreket han. Israel har rett på Judea og Samaria, sa han. Før vi snakker om «hvor» en palestinsk stat skal være, er det viktig å snakke om «hva» den skal være – og om den kommer til å anerkjenne Israels eksistens.

Se videoutdrag av Jerusalem Posts intervju med Mike Huckabee:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-t6AA3WdG1o[/youtube]

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart