Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Irans terrorplaner i Thailand gikk i vasken

14. februar eksploderte en bombe i en leilighet i nærheten av den israelske ambassaden i Bangkok. Det var etter alt å dømme starten på et feilslått terrorangrep.

Det blir antatt at eksplosjonen var en «arbeidsulykke». Kort tid etterpå flyktet to menn fra stedet i en taxi. Fem minutter senere kom en tredje mann ut fra leiligheten og kastet eksplosiver mot en taxi og en politibil. Eksplosivene som ble kastet mot politibilen spratt tilbake mot mannen og eksploderte. Han skal ha mistet begge bena i eksplosjonen.

Siden ble det klart at mannen hadde iransk pass. Samme dag arresterte thailandsk politi en annen iransk statsborger som forsøkte å flykte ut av Thailand til Malaysia. 15. februar ble en tredje mann med iransk pass stanset på flyplassen.

Den iranske kvinnen Leila Rohani er også mistenkt for å ha tilhørt gruppen med iranske agenter. Hun klarte å komme seg unna til Iran.

I leiligheten ble det funnet fire kilo med eksplosiver og to radioer.

– Ifølge vår vurdering tilhørte iranerne en terrorcelle som planla å feste eksplosiver til israelske kjøretøy, skriver The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center.

 

Feilslåtte angrep

Iran og Hizbollah har også gjennomført flere andre feilslåtte angrep det siste året.

26. mai 2011 ble Israels konsul i Istanbul, David Kimchi, utsatt for et angrepsforsøk. Ifølge en italiensk avis mener tyrkisk etterretning at tre Hizbollah-agenter fra Beirut stod bak. Åtte sivile tyrkere ble skadet i eksplosjonen.

I januar 2012 ble en angrepsplan mot et israelsk mål i Bangkok forhindret. 12. januar arresterte politiet i Thailand Hussein Atris, en shia-muslimsk Hizbollah-agent fra Sør-Libanon. Han hadde et libanesisk pass og et svensk pass som var utløpt. I løpet av etterforskningen avdekket politiet kjemikalier som skulle brukes til ett eller flere angrep.

24. januar 2012 ble en tre manns Azeri terrorcelle avslørt i Aserbajdsjan. De planla angrep mot den israelske ambassadøren i landet og to utsendinger for den jødiske Chabad-bevegelsen. Terrorcellen var ledet av en Azeri som bor i nordvestlige Iran, og var ettersøkt av Aserbajdsjan for kidnapping, mord og våpensmugling.

13. februar 2012 kom bombeangrepene i Georgia og India. Bomben i New Delhi skadet en israelsk kvinne, ansatt ved ambassaden. I Georgia ble bomben oppdaget og uskadeliggjort før den eksploderte.

 

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart