Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Har Israel allerede ødelagt Irans atomprogram?

Israelske kommandostyrker, med hjelp av kurdiske opprørere, skal allerede ha ødelagt hele Irans militære atom-infrastruktur, skal vi tro lekkasjer fra WikiLeaks.

IBA (Israels svar på NRK) åpnet sin engelske dagsrevy mandag 27. februar 2012 med å gjengi stoff fra WikiLeaks.

Ifølge meldinger der har israelske kommandostyrker i samarbeid med kurdiske opprørere allerede ødelagt hele Irans atom-infrastruktur. Meldingene er basert på lekkede e-poster fra det amerikanske Stratfor Global security analysis company. Noen anser det for å være et underbruk av CIA. Det var fem millioner e-poster i alt som ble lekket.

Den israelske reporteren Laura Cornfield mente at noe av dette kunne ha skjedd i november 2011, da det var en stor eksplosjon i Teheran-området og minst 17 iranske revolusjonsgardister ble drept. Miff.no meldte om denne eksplosjonen 19. november 2011 og en annen eksplosjon i byen Ishafan 30. november 2011.

Lenger ute i programmet ble David Horovitz intervjuet. Han var lenge sjefredaktør for Jerusalem Post, og har nå startet nettstedet timesofisrael.com, som er blitt berømmet for høy kvalitet de par ukene det har vært i drift. Horovitz mente det kunne være noe i meldingene, at noe hadde skjedd. Men han var skeptisk til at hele Irans atom-infrastruktur skulle være ødelagt. Han tror at meldingene er overdrevne.

Han mener ellers at det er åpenbart at det foregår koordinering av ett eller annet mellom USA og Israel. En masse toppfolk reiser mellom Israel og USA, begge veier,

Generelt tror han lite på artikler som gir inntrykk av at noen vet noe om hva som foregår bak kulissene og hva som skal skje i framtida. Han tror det vil skje uventede ting. Forsvarsminister Ehud Barak er slik laget at hvis verden forventer at han skal gjøre A, B og C, vil han gjøre alt han kan for å gjøre X, Y og Z.

I en artikkel av Raphael Ahren på Horovitz’ nettsted finner vi blant annet følgende tilleggspoeng:

Ifølge de lekkede e-postene ønsker ”europeere” at Israel skal slå til fordi det vil bidra til å vende folks oppmerksomhet bort fra den økonomiske krisen i euro-sonen. Det er altså ”europeere” som har fått Israel til å snakke om å bombe Iran selv om bombemålene allerede er ødelagt. – Det virker vel kanskje ikke helt troverdig.

En annen skriver at dersom det blir full krig mellom Israel og Iran, vil krigen bare vare i 48 timer og være så ødeleggende for Iran at det ikke blir i stand til å gjengjelde eller komme seg igjen (det må vel være militært) og at den iranske regjeringen da vil falle. Men det er jo ikke alltid en krig går slik man har planlagt.

Konklusjonen ser ut for å være at israelske agenter i samarbeid med kurdere har ødelagt ett eller flere anlegg relatert til det iranske atomprogrammet. Men det er uklart hvor mye og hvor mye som er igjen. Et eventuelt militært samarbeid mellom Israel og kurderne er interessant i seg selv.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart