Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Statsminister Benjamin Netanyahu taler til AIPAC. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu taler til AIPAC. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

– Ingen av oss har råd til å vente mye lenger

- I denne generasjon er vi velsignet at vi lever i en tid da den jødiske staten er i stand til å forsvare det jødiske folk, erklærte statsminister Benjamin Netanyahu til tordnende applaus hos AIPAC.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Netanyahu talte på AIPACs årlige konferanse natt til tirsdag norsk tid. Tidligere på dagen hadde han et tre timers møte med president Barack Obama i Det hvite hus.

– Jeg vil aldri la mitt folk leve under [en truende] skygge om utryddelse, erklærte Netanyahu. Israel kan ikke «akseptere en verden hvor ayatollaene har en atombombe».

Statsministeren gjorde det klart at muligheten for å stanse Irans atomprogram holder på å løpe ut.

– Vi har ventet på at diplomati skulle gjøre jobben. Vi har ventet på at sanksjoner skulle gjøre jobben. Ingen av oss har råd til å vente stort lenger, sa Netanyahu. Han minnet om at han har advart mot en iransk atombombe i 15 år.

– Vi holder alle alternativer åpne. Å bare demme opp for dette (containment) er absolutt ikke et alternativ. Den jødiske stat vil ikke tillate at de som søker vår ødeleggelse får de verktøy de trenger for å oppnå dette målet, sa Netanyahu.

Statsministeren ga ingen indikasjon på hvordan eller når Israel kan komme til å handle.

Netanyahu kritiserte «kommentatorer», som han ikke nevnte navn på, som sier et forsøk på å stanse Iran er mer farlig enn å la dem få en atombombe. «De sier en militær konfrontasjon med Iran vil undergrave de tiltak som allerede er i gang, at det vil være ineffektivt og at det vil provosere fram mer smertefulle handlinger fra Irans side.»

Jeg har lest slike argumenter før, påpekte Netanyahu, og trakk fram kopier av en brevveksling mellom World Jewish Congress og US War Departement fra 1944. Jødiske ledere tryglet den amerikanske regjeringen om å bombe Auschwitz, eller jernbanelinjene til leiren, for å få en stans i nazistenes masseutryddelse av jøder.

Netanyahu leste fra svarbrevet som kom fra amerikanske myndigheter: «En slik operasjon kan bare bli gjennomført ved å overføre en betydelig luftstøtte som er essensiell for at våre styrker skal ha suksess på andre steder, og i ethvert tilfelle vil det ha slik tvilsom effekt at det ikke vil fortjene bruken av våre ressurser.»

– Og her er setningen det er aller mest verdt å merke seg, fortsatte Netanyahu: «En slik handling kan provosere fram enda mer smertefulle handlinger fra tyskerne.»

– Tenk på det, fortsatte Netanyahu – enda mer smertefulle handlinger enn Holocaust!

– Mine venner, dette er ikke 1944. Den amerikanske regjeringen er annerledes. Dere har hørt president Obamas tale i går. Men her er mitt poeng. Det jødiske folk er også annerledes. I dag har vi vår egen stat. Hensikten med den jødiske stat er å sikre den jødiske framtid. Det er derfor Israel alltid av seg selv må ha evnen til å forsvare seg selv, mot enhver trussel, sa Netanyahu.

Her kan du høre hele talen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=31rhMe-iwRc[/youtube]

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart