Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Attentat på iranske atomforskere har ikke vist seg effektivt

Den underjordiske iranske atominstallasjonen Fordo, nord for Qom.
Den underjordiske iranske atominstallasjonen Fordo, nord for Qom.
Det amerikanske instituttet for forskning og internasjonal sikkerhet (ISIS) mener attentat på iranske vitenskapsmenn har liten effekt for å stanse et militært atomprogram.

Målrettede attentat mot iranske vitenskapsmenn bør stanses umiddelbart, siden det har liten effekt og effekten stort sett er negativ. Det er blant konklusjonene i en rapport som ISIS offentliggjorde onsdag.

Israel er anklaget for å stå bak en rekke henrettelsesaksjoner mot atomforskere på iransk jord, men det finnes ingen beviser som knytter landet til hendelsene. Ifølge ISIS har dette liten eller ingen effekt, siden det finnes tusenvis av eksperter som jobber med atomprogrammet. Dessuten er det stor fare for at ikke-involverte sivile omkommer i slike aksjoner, det kan gjøre Iran mindre samarbeidsvillig og øke faren for gjengjeldelsesangrep, skriver instituttet.

Rapporten nevner også to sabotasjeaksjoner mot iranske atommål som har er gjennomført de siste månedene. Blant annet ble 17 mennesker drept i en «ulykke» ved en base i nærheten av Teheran. Dette, i tillegg til andre tilfeller, får ISIS til å spekulere i om enkelte land driver sabotasjeaksjoner mot bestemte mål i Iran.

 

Trusler kan gi motsatt effekt
Rapporten hevder Iran trolig ikke vil klare å skaffe seg atomvåpen før året er omme, mye på grunn av sanksjonene som rammer landet. De mener det internasjonale samfunnet må fortsette å ta i bruk alle legale mekanismer som finnes, for å hindre Iran i å skaffe seg de varene de trenger for høyanrikning av uran.

ISIS mener også trusler om militære angrep kan være en effektiv måte å få iranerne til å samarbeide, men det er også en veldig risikofylt måte å operere på. Dersom Iran virkelig tror at Israel og USA vil angripe dem dersom de bygger atomvåpen kan dette være effektivt, men om de føler det er en overhengende fare for preventivt angrep kan det få dem til å arbeide enda hardere med å anskaffe seg våpenet, resonnerer ISISs eksperter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart