Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Ikke la Iran utføre nytt Holocaust

Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)
Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)
Michael Oren (t.v. i bildet) mener det ikke er tilfeldig at Iran fornekter Holocaust, "samtidig som de ønsker å skape et nytt".

Torsdag kritiserte fredsprisvinner Elie Wiesel Israels statsminister Benjamin Netanyahu for hans hyppige sammenlikninger mellom Iran-trusselen og Holocaust. Israels USA-ambassadør Michael Oren tar derimot Netanyahu i forsvar torsdag, i et intervju med Jerusalem Post.

– Vi er nødt å forhindre at et nytt Holocaust inntreffer. Når Iran sier at de vil ødelegge staten Israel, som tilfeldigvis har seks millioner jødiske innbyggere, er vi nødt til å ta det seriøst, forklarer han.

Men, understreker Oren, «»vi kan aldri sammenlikne Holocaust med noe som helst. Det er i en egen liga. Det er unikt i sin gru. [Men…] vi ser også etter likheter».

Likheter og ulikheter med 1930-tallet
Den israelske ambassadøren er en historiebelest mann og ser mange likheter mellom situasjonen i dag og Europa på 1930-tallet. Det er en økonomisk krise i verden, befolkningen frykter krig, et radikalt regime vokser i innflytelse og jøder blir sett på som en «kreftsvulst» mange steder. Derfor mener han det er «ingen tilfeldighet at Iran fornekter Holocaust, mens de ønsker å skape et nytt ett».

Likevel er det én viktig forskjell i fra tiden da nazismen vokste fram i Tyskland.

– USA er ingen passiv tilskuer. Tvert om leder Det hvite hus og Kongressen verden ved å innføre sanksjoner, la alle muligheter være åpne og støtte Israels rett til å forsvare seg selv, forklarer Oren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart