Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas: – I hemmelige samtaler med fem europeiske regjeringer

Ismail Haniyeh er leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen, og skal den siste tiden ha sikret seg økt kontroll i organisasjonen på bekostning av ledere i utlandet.
Ismail Haniyeh er leder for Hamas-regimet på Gaza-stripen, og skal den siste tiden ha sikret seg økt kontroll i organisasjonen på bekostning av ledere i utlandet.
Hamas-ledere hevder de er i hemmelige politiske samtaler med fem medlemsland i EU. Kilder på Gaza-stripen nevner land som Storbritannia, Frankrike, Holland, Østerrike og Sverige.

– Jeg kan si det et er et viktig nivå, uten å definere om det er junior eller senior, og kanalene fungerer. Det er ikke bare en kontakt. Det er samtalekanaler, sier Osama Hamdan, en Hamas-leder som bor i Beirut, til nyhetsbyrået AP.

Regjeringene i London, Paris, Amsterdam, Wien og Stockholm benekter at de har noen politisk kontakt med Hamas.

Hamas står på listen over terrororganisasjoner både i EU og USA. Det internasjonale samfunnet har offisielt nektet å ha noe med gruppen å gjøre før de avviser vold, anerkjenner Israel og tidligere inngåtte avtaler mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

I januar 2011 kom det fram på TV2 at Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde flere telefonsamtaler med Hamas-leder Khaled Mashaal våren 2007. Først avviste Støre at det hadde funnet sted samtaler, deretter måtte han innrømme at telefonsamtaler hadde funnet sted.

Senest i november 2011 gjorde utenriksminister Jonas Gahr Støre det klart at norske diplomater har instruks om å holde dialog med Hamas.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart