USAs energiminister Daniel Bruce Poneman (f.v.) og viseutenriksminister for politiske saker Wendy Sherman. Sistnevnte reiser på statsbesøk til Israel fredag. (Foto: flickr.com)
USAs energiminister Daniel Bruce Poneman (f.v.) og viseutenriksminister for politiske saker Wendy Sherman. Sistnevnte reiser på statsbesøk til Israel fredag. (Foto: flickr.com)

Sherman til Israel for å drøfte atomsamtaler med Iran

USAs viseutenriksminister for politiske saker, Wendy Sherman, lander i Tel Aviv fredag for å forsikre på ny at amerikanerne er forpliktet på Israels sikkerhet.

Atomsamtalene i Bagdad mellom de fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet pluss Tyskland og Iran er nettopp fullført for denne gang. Det ble enighet om å forlenge samtalene til en ny runde i Moskva neste måned.

Sherman reiser til Israel for å diskutere både «bilaterale og regionale» saker med representanter fra den israelske regjeringen, melder Jerusalem Post. Iranerne har krevd at sanksjonene mot landet oppheves, før de i det hele tatt vil vurdere å stanse sitt atomprogram. Trolig vil amerikanerne forsikre israelerne om at det ikke kommer til å skje.

 

– Sanksjonene vedvarer under atomforhandlinger

USAs utenriksminister Hillary Clinton forsikrer at amerikanerne ikke har noen planer om å lette på sanksjonstrykket mot de iranske myndighetene, inntil de har undertegnet en avtale vedrørende sitt atomprogram.

Clinton forsikrer om at sanksjonene ikke vil fjernes underveis i samtalene, selv om Iran krever det.

– Når vi legger grunnlaget for disse samtalene, vil vi holde trykket oppe som en del av vår tilnærming til dette fra to ulike vinkler. Alle våre sanksjoner vil forbli slik de er og fortsette å bevege seg framover underveis i denne perioden, sa hun i Washington.

Den amerikanske utenriksministeren er fornøyd med at Russland, USA, Tyskland, Kina, Storbritannia og Frankrike nå har klart å komme seg gjennom to forhandlingsrunder med Iran, men er forsiktig med å uttale seg om veien videre.

– Det er åpenbart store sprik mellom hva hver side ser på som mulig. Og vi tror at det er opp til Iran å redusere avstanden. Det er åpenbart at det er en del som fortsatt trengs å arbeides med. På samme tid er dette de første to rundene av seriøse møter. I 15 måneder i forkant var det ikke kontakt eller noen diskusjoner om noen av disse temaene, forklarer Clinton.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart