Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Kravene mot Iran ikke strenge nok

Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Verdens seks stormakter ønsker så sterkt en avtale med Iran, at de "senker sine krav" i atomforhandlingene, påpeker statsminister Benjamin Netanyahu.

Tirsdag rapporterte israelsk presse om den tyske avisen Bilds intervju med Netanyahu, der han påviste hvordan Vest-Europa misforstår Israel. Dagen derpå skriver Jerusalem Post om uttalelsene statsministeren kom med angående Iran i det samme intervjuet.

USA, Kina, Russland, Frankrike, Storbritannia og Tyskland (sikkerhetsrådets fem faste medlemmer + Tyskland, en gruppe som omtales som P5+1) er for øyeblikket inne i en forhandlingsrunde med Teheran. P5+1 ønsker å bli forsikret om at Iran ikke forsøker å skaffe seg atomvåpen. Netanyahu mener de seks stormaktene er så overfokusert på å nå fram til en avtale, at de i alt for høy grad gir etter på de viktige kravene overfor landet.

– Dere påfører dem alt dette presset [gjennom økonomiske sanksjoner og amerikanske trusler om krig] – men for hva? Praktisk talt ingenting, sier Netanyahu.

Kan fortsatt produsere atomvåpen
–  Iran kunne oppgitt uranen som er anriket til 20 prosent når som helst, uten at det ville gå ut over deres framgang i [et sivilt] atomprogram. P5+1 er så ivrige for å få på plass en avtale at de har senket sine krav, hevder Netanyahu videre.

– Det Iran blir bedt om nå er ikke å slutte og fylle opp sylinderne, stanse anrikningen eller å fjerne materialet. Iranerne bli kun bedt om å stanse anrikningen på 20 prosent. Det stanser ikke atomprogrammet deres på noen måte, sier Netanyahu.

Han frykter Iran fortsatt forbereder atombomber med den lavanrikede uranen de allerede har, noe som er fullt mulig å gjennomføre selv om det på den måten tar lengre tid.

Likud-lederen gjentok Israels minstekrav overfor Bild: All anrikning av uran må stanse, alt atommateriale må fjernes fra landet og den underjordiske reaktoren nær Qom må avvikles.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart