Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Suleiman døde på sykehus i USA

Israels president Shimon Peres (t.v.) møtte i 2010 den daværende egyptiske etterretningsministeren Omar Suleiman (t.h.). (Foto: Moshe Milner, GPO)
Israels president Shimon Peres (t.v.) møtte i 2010 den daværende egyptiske etterretningsministeren Omar Suleiman (t.h.). (Foto: Moshe Milner, GPO)
Den tidligere egyptiske etterretningssjefen Omar Suleiman (til høyre på bildet), som hadde et tett samarbeid med Israel under Mubarak-æraen, døde i Cleveland torsdag.

Suleiman var på sykehuset for å gjennomføre en hjerteoperasjon. Men mens han gikk i gjennom ulike medisinske tester av hjertet, omkom 76-åringen.

– Han var helt fin. Det skjedde plutselig mens han gjennomførte medisinske tester i Cleveland, forklarer hans medarbeider Hussein Kamal.

Suleiman var en svært sentral skikkelse i Egypt under Mubaraks regime. I et forsøk på å dempe demonstrasjonene som oppstod ved slutten av sin regjeringstid, forsøkte den tidligere egyptiske presidenten å utnevne Suleiman som visepresident. Men det var ikke nok til å stilne misnøyen mot myndighetene. Suleiman forsøkte også å stille som kandidat i det egyptiske presidentvalget i vår, men lyktes ikke med å få nok underskrifter til å kunne stille.

Knesset-medlem Benjamin Ben-Eliezer (Ap)  hadde følgende å si om sin avdøde venn.

– Suleiman var en sann egyptisk patriot som var en av de ledende kreftene i blokkeringen av Hamas. Jeg satte pris på hans integritet og hans evne til å fortelle mennesker hva han tenkte, han hadde et strålende samarbeid med ledende israelske forsvarsledere. Det er et tap for det egyptiske folk, mener han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart