USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen (f.v.), Israels tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi og tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)
USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen (f.v.), Israels tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi og tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin. (Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)

– Iran har allerede krysset rød atomlinje

Tidligere etterretningssjef i IDF, Amos Yadlin (t.h. i bildet), mener verden ikke har lenger enn fram til sommeren med å stanse Irans atomvåpenplaner.

Den frittalende Amos Yadlin mener iranerne allerede har krysset «den røde linjen», som Israel og deres allierte har satt opp for deres atomaktivitet. IDFs tidligere etterretningssjef mener de neste månedene fram til sommeren blir avgjørende, dersom en ønsker å forhindre et Iran med atomvåpenkapasitet.

Yadlin holdt et foredrag under en sikkerhetskonferanse i Tel Aviv tirsdag og hevdet at «Iran er en måned eller to unna å bestemme seg om de vil bygge en bombe.» Derfor ønsker han å øke det internasjonale presset ytterligere mot Teheran, skriver Times of Israel.

– Det vil ikke komme på plass en avtale, dersom det ikke koster noe å ikke komme til enighet, mener han.

I juni er det valg igjen i Iran. Det er ifølge Yadlin fristen verden har for å stanse dem.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart