Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Netanyahu vil kreve fortsatte Iran-sanksjoner

Tidligere møte mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus, mars 2013. (Foto: Amos Ben Gershom, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Netanyahu og Trump hadde ikke det beste forholdet. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
I dag møtes Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i Det hvite hus i Washington for å drøfte Irans atomprogram.
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Amerikanerne er i utgangspunktet positive til de nye tonene fra Iran, som hevder de er villige til å inngå kompromisser angående sitt atomprogram med verdenssamfunnet. Det er en holdning som blant annet kom fram i utenriksminister John Kerrys intervju med CBS’ «60 Minutes» på søndag, da journalist Scott Pelley spurte om det er mulig å oppnå en løsning innen seks måneder.

– Selvfølgelig er det mulig. Det er mulig å få på plass en avtale raskere enn det, avhengig av hvor imøtekommende og klare Iran ønsker å være. Vi trenger en god avtale her, sa Kerry, som likevel understreket at USA ikke vil fjerne sanksjonene mot Iran før en avtale er på plass.

Se intervjuet om Syria og Iran her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eV3Ds90YAKg[/youtube]

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker ifølge Ha’aretz-kilder å ta opp sanksjonene i møtet med USAs president Barack Obama mandag. Han vil be om at Washington følger opp Kerrys løfter og ikke fjerner noen sanksjoner, før alle er sikre på at iranerne mener alvor.

USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)
USAs ambassadør i Tel Aviv, Dan Shapiro (Foto: Wikimedia Commons)

I anledning møtet mellom statslederne, sier USAs Israel-ambassadør Dan Shapiro at de to landene har sammenfallende interesser i Iran-spørsmålet.

– Jeg tror de to lederne er enige om hovedmålet, som er å forhindre at Iran skaffer seg atomvåpen. […] Begge er enige om at det beste er å løse dette gjennom en diplomatisk prosess, sier han til Israel Radio.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart