Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Steinitz ba Canada om Iran-hjelp

Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)
Canadas utenriksminister John Baird (f.v.) og Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz. (Foto: DFATD | MAECD, flickr.com)
Canada må med sin internasjonale innflytelse hjelpe med å stanse det iranske atomprogrammet, var bønnen fra etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz, da han gjestet nasjonen i to dager.

– Canada er svært innflytelsesrike og kan bruke dette til å påvirke andre, som i Europa, i Kina, i USA, i Russland – og andre steder. Det er veldig viktig, sa Yuval Steinitz i et intervju med den canadiske avisen Globe and Mail på søndag.

Han har vært i hovedstaden Ottawa de siste dagene, for å møte både statsminister Stephen Harper og utenriksminister John Baird. De har drøftet forhandlingene som de såkalte P5+1 landene (De fem vetomaktene i FN og Tyskland) har ført med Iran, for å få stanset deres atomvåpenprogram. Flere internasjonale medier har meldt over helgen at USA kan komme til å gå med på å la Iran fortsette å benytte lavanrikt uran, for å kunne skaffe seg energi til forskning og strøm.

Offisielt sier Israel at de ikke ønsker at Iran skal få lov til å anrike uran, uansett hvilket nivå det er snakk om. De frykter at landet kun er måneder unna å kunne skaffe seg atomvåpen, som vil utgjøre et kraftig skifte i Midtøstens maktbalanse og en eksistensiell trussel for Israel. Steinitz ba også Harper overbevise verden om at de internasjonale sanksjonene mot den iranske økonomien ikke må heves, før en endelig avtale er på plass.

-Iranerne forsøker å redde den iranske økonomien og deres atomprosjekt. De vil ha begge deler, redde begge deler, og manøvrerer for å sikre seg dem. Verden må fortelle dem at nok er nok, mener Steinitz.

– Vi vil gi vår tilslutning til en tilfredsstillende diplomatisk løsning, men vi har et forhåndskrav: At den ikke blir bygd på tillit, eller bare å styrke overvåkninger og inspeksjoner, men at det blir fullstendig umulig for Iran å produsere bomben eller ha kapasitet til å gjøre det i framtiden, sier Steinitz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart