Skjermdump fra Benjamin Netanyahus tale til Kongressen.
Skjermdump fra Benjamin Netanyahus tale til Kongressen.

Netanyahu til Kongressen

For tredje gang skal statsminister Benjamin Netanyahu tale til begge kamrene i den amerikanske Kongressen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

To ganger har Israels statsminister Benjamin Netanyahu holdt tale for begge kamrene i Kongressen i USA: I juli 1996 og i mai 2011.

Nå har lederen i Representantenes hus, John Boehner, invitert statsminister Benjamin Netanyahu til å holde foredrag for begge kamrene i neste måned. Han skal ta for seg truslene fra Iran og fra radikalt islam.

Det som er spesielt denne gangen, er at president Obama ikke var informert om Netanyahus besøk. Vanligvis planlegger presidentens folk og Kongressens folk slike besøk sammen.

Det foregår nå en maktkamp mellom Kongressen og president Obama på mange felter. Obama er demokrat, mens flertallet i Kongressen (både Senatet og Representantenes hus) er republikansk. Det relevante i denne forbindelsen er at sterke grupper i Kongressen (også en del demokrater) ønsker at USA skal kjøre hardere i forhandlingene med Iran for å stanse Irans marsj mot atomvåpen. Kongress-folk arbeider med en lov som vil gjøre det mulig for Kongressen å annullere en eventuell inngått avtale mellom Iran og de vestlige stormaktene. Lederen av utenrikskomiteen, senator Bob Corker (republikaner) sier at han har snakket med forhandlere fra USA, Frankrike, EU, statsminister David Cameron i Storbritannia og israelske etterretningsoffiserer, og ingen av dem mener at en slik rett for Kongressen svekker forhandlingene, det kan kanskje tvert imot styrke den amerikanske posisjonen.

Kongress-representanter vil blant annet også vedta at dersom det ikke er blitt en avtale når den nåværende fristen for en avtale utløper 6. juli, vil de sanksjonene som var før forhandlingene begynte, bli gjeninnført. De var lammende for iransk økonomi, men ble noe lettet da forhandlingene startet.

Presidentens folk sier at Kongressens forslag, hvis de blir vedtatt, kan provosere Iran til bare å trekke seg fra forhandlingene. Og da kan de fortsette med å utvikle atombomber, eller det kan bli krig. Antony Blinken, statssekretær i Utenriksdepartementet, sier at forhandlingene har fått Iran og til å begrense veksten i lagrene av anriket uran og andre atom-aktiviteter, og har gjort det mulig å inspisere Iran oftere og grundigere.

I sin tale om rikets tilstand sa Obama at han vil nedlegge veto mot den typen lover som vi har sett på nå.

I denne situasjonen vil nok presidenten og hans folk oppleve det som et slag i ansiktet at Netanyahu taler i Kongressen og antakelig kommer med argumenter som kan styrke Kongressen i konflikten med presidenten.

Hvorfor gjør Netanyahu noe slikt? Jeg tror at det har to hovedgrunner:

Trusselen fra Iran og fra islamistene (for øyeblikket særlig Hizbollah) oppleves som så alvorlig og eksistensiell at det ikke føles naturlig å følge de vanlige høflighetsreglene.

Man skal ikke se bort fra at valget som skal være i Israel 17. mars også spiller inn. Netanyahu kan håpe på at en opptreden i Kongressen kan styrke ham på hjemmebane. Meningsmålingene tyder på at Netanyahus parti, Likud, ikke blir det største partiet, men at det sammen med sine naturlige alliansepartnere antakelig lettest kan danne regjering.

Forholdet mellom Netanyahu og Obama har vært dårlig lenge, og nå blir det kanskje ytterligere forverret. Og Kongressen får enda en mulighet til å vise seg sterkt Israel-vennlig. I USA er det i stor grad et pluss på valgdagen.

 

Hovedkilde: En artikkel fra Associated Press gjengitt på ynetnews.com.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart