Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Drømmeavtale – for Iran

Statsminister Benjamin Netanyahu blir intervjuet av en amerikansk tv-kanal søndag 5. april 2015. (Foto via Israel Hayom)
Statsminister Benjamin Netanyahu blir intervjuet av en amerikansk tv-kanal. (Foto via Israel Hayom)
- Jeg mener avtalen er en drøm for Iran og et mareritt for verden, sa Benjamin Netanyahu til amerikanske tv-kanaler søndag.

I påskeuken kom de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd og Tyskland fram til en avtale med Iran om iranernes atomprogram.  Forhandlinger om detaljer ved avtalen skal fortsette frem til utgangen av juni. New York Times påpeker at Irans og USAs framstilling av hvilken enighet som er oppnådd er betydelig ulik.

De siste dagene har debatten om avtalen rast i Israel. Noen få mener avtalen ble bedre enn de fryktet, og de påpeker at avtalen vil sikre at Irans vei mot atombombe blir forsinket med flere år. Det er det samme som et militært angrep mot Irans atominstallasjoner i beste fall kunne oppnå, mener de, og derfor er de fornøyd med at diplomati har sikret det man ellers kunne bli tvunget til å oppnå med krig.

Men generelt er skepsisen til avtalen dyp i Israel. Obamas avtale med djevelen, skriver David Horovitz, sjefsredaktør i Times of Israel. Han mener amerikanerne kunne lagt mye mer press på Teheran.

 

Kopi av Nord-Korea

Statsminister Benjamin Netanyahu fortsetter sin offentlige kritikk av avtalen.

– Jeg mener avtalen er en drøm for Iran og et mareritt for verden, sa Netanyahu til amerikanske tv-kanaler søndag. Han trekker paralleller mellom denne avtalen og en lignende atomavtale som ble inngått med Nord-Korea i 1994.

– Hele verden feiret avtalen med Nord-Korea. Men det viste seg å være en veldig, veldig dårlig avtale og dere vet hvor vi er i dag med Nord-Korea [har foretatt prøvesprengninger og har aktive atomstridshoder]. Jeg tror det samme kommer til å skje med Iran, bare Iran er en god del mer farlig enn Nord-Korea, sa Netanyahu.

– Iran er en militant islamistisk makt som vil ha regional dominans, ja faktisk søker de verdensdominans, som de åpent sier. De ropte for bare noen dager siden «Død over Amerika» i Teherans gater, de samme gatene hvor de nå feirer atomavtalen. Ikke gi den mest fremstående terroriststat i vår tid tilgang til et atomprogram som kan hjelpe dem å lage atomvåpen. Det er veldig dårlig for oss alle, sa Netanyahu til NBC.

 

Vil ha bedre avtale

Til CNN understreket Netanyahu at alternativet til den nåværende avtalen ikke er krig, men intensivert diplomatisk press slik at man kan få en bedre avtale og mer sikker avtale.

– En bedre avtale vil tilbakestille Irans store atominfrastruktur, kreve at Iran stanser sin aggresjon i regionen, sin terror i verden og sine oppfordringer og  handlinger for å utslette staten Israel. Det er en bedre avtale, og det er oppnåelig, sa Netanyahu.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart