Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Meldinger om israelsk luftangrep i Libanon

Libanesiske medier rapporterte at israelske fly skulle ha angrepet mål i grenseområdet mot Syria i det sørøstlige Libanon.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ifølge det libanesiske nyhetsnettstedet el-Nashra skal flere være skadet i to luftangrep i dag. Angrepene skal ha funnet sted i nærheten av byene Brital og Arsal, kort vei fra grensen til Syria. Flere libanesiske medier melder om luftangrep i dette området i dag og gir Israel ansvaret for angrepene, ifølge Times of Israel.

Meldingene er ikke blitt bekreftet verken fra israelsk hold eller fra Hizbollah, som står svært sterkt i det aktuelle området. Det israelske forsvaret (IDF) sier at de ikke vil kommentere utenlandske nyhetsmeldinger. Overfor sitt eget nyhetsbyrå al-Manar benekter Hizbollah å ha vært utsatt for slike angrep. Libanesiske sikkerhetskilder benekter overfor avisen Daily Star at luftangrepene er skjedd.

Like før luftangrepene skal ha funnet sted, meldte statlige libanesiske medier om at israelske jagerfly fløy over området i lav høyde.

Det er ikke kommet fram nøyaktig når luftangrepene skal ha skjedd.

Regionen som skal ha blitt rammet, er en av Hizbollah-styrkenes hovedbaser.

Meldingene kommer samtidig som det israelske forsvaret gjennomfører en uke med massive militær- og beredskapsøvelser.

 

Oppdatering tirsdag kveld:

Det er ikke sannsynlig at rapportene stemmer. – Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier israelsk sikkerhetskilde.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart