Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

”Israel må utslettes”

Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)
Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)
Det var teksten som dekorerte de to langdistanserakettene som ble avfyrt av Iran tidligere denne uken. Det utvetydige budskapet var skrevet på hebraisk.

Da det iranske regimet onsdag gjennomførte en prøveskyting av to kraftige langdistanseraketter, lot lederen for det iranske luftvåpenet ingen være i tvil om hva som er formålet med lageret av slike raketter: De er myntet på Israel.

– Rakettene, som har 2.000 km rekkevidde, er for å konfrontere det zionistiske regimet, uttalte Revolusjonsgardens luftvåpensjef Amir Ali Hajizadeh ifølge det statlige nyhetsbyrået Fars.

– Israel er omgitt av muslimske land og vil ikke vare lenge i en krig, la han til.

Nyhetsbyrået Tasnim siterer ham slik:

– Grunnen til at vi har bygget disse rakettene med en slik rekkevidde – 2.000 km – er at vi skal være i stand til å kunne ramme våre fiender i det fjerne, zionistregimet.

De to rakettene som ble prøveskutt, eksploderte i havet, 1.400 km. fra avfyringsstedet, ifølge Fars. Det statlige nyhetsbyrået melder at rakettene var dekorert med en tekst skrevet på hebraisk, med betydningen: ”Israel må utslettes.”

Nyheten er gjengitt på engelsk av blant andre Times of Israel.

 

Brudd på FN-resolusjon

Israelske myndigheter har påpekt at prøveskytingen er et klart brudd FNs sikkerhetsråds resolusjon 2231, som forbyr Iran å prøveskyte raketter som har kapasitet til å kunne bære atomstridshoder. I en pressemelding fra det israelske utenriksdepartementet stilles det spørsmål ved om Iran kan ha tenkt å overholde sin del av atomavtalen som ble inngått med seks verdensmakter sommeren 2015, når de etter så kort tid er i gang med å utvikle raketter som potensielt kan brukes til atomangrep. UD appellerer til verdenssamfunnet om å legge nytt press på det iranske regimet.

– Irans program for utvikling av bakke-til-bakke-missiler må stanses, oppfordrer de.

Iranske myndigheter svarer at de ikke mener prøveskytingen bryter med FN-resolusjonen og påstår at rakettene er konvensjonelle våpen som kun er ment til forsvarsbruk.

Israels rakettforsvarssystem Arrow får israelere til å senke skuldrene litt i møte med den iranske rakett-trusselen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart