Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fly fra det israelske luftforsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Rapporter om israelsk luftangrep mot Hizbollah

Arabiske medier meldte tirsdag kveld at israelske fly hadde angrepet en våpenforsendelse på vei til Hizbollah i grenseområdet mellom Syria og Libanon.

Luftangrepet skal ha skjedd tirsdag ettermiddag. Angrepet skal ha vært rettet mot en konvoi med våpen på vei til Hizbollahs krigere i Syria. Flere av Hizbollahs strategiske stillinger i grenseområdet skal også ha blitt rammet av angrepet. Dette meldte arabiske medier tirsdag kveld, ifølge en rapport på den israelske tv-kanalen Channel 2 som er gjengitt av Jerusalem Post.

Rapportene er ikke bekreftet fra israelsk hold. Det israelske forsvaret kommenterer normalt ikke meldinger om slike operasjoner. Det er likevel kjent at Israel flere ganger tidligere har utført lignende operasjoner på fiendtlig territorium for å stanse våpenforsendelser til terrororganisasjonen Hizbollah. I april bekreftet statsminister Benjamin Netanyahu dette i full offentlighet.

– Vi reagerer når vi må reagere, både her og på den andre siden av grensen. Vi har gjennomført flere titalls angrep for å hindre at Hizbollah får tak i mer avanserte våpen enn de har i dag, sa Netanyahu den gangen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart